ΔήμοιΟΤΑ

Δήμος Θέρμης: Όχι στην απόρριψη ογκωδών αντικειμένων!

Έκκληση προς τους δημότες να μην πετάνε τα ογκώδη αντικείμενα οπουδήποτε ούτε να τα μην αφήνουν στους κάδους απορριμμάτων απευθύνει η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θέρμης.

Ως ογκώδη ορίζονται παλιά έπιπλα, στρώματα, άχρηστες ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, προϊόντα κηπουρικών εργασιών (κλαδιά, φύλλα, χόρτα κ.λπ.), Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ), επικίνδυνα απορρίµµατα σε μικρές ποσότητες όπως µπαταρίες, φάρµακα, συσκευασίες εντοµοκτόνων, λαµπτήρες κ.ο.κ.

Για την αποκομιδή όλων αυτών μπορούν οι πολίτες να απευθύνονται στον Δήμο, είτε με ένα τηλεφώνημα στο 2310 467110 ή στο 15114 είτε μέσα από την πλατφόρμα Novoville την οποία μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε από το site του δήμου (www.thermi.gov.gr).

H Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης ενημερώνει τους δημότες ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δήμο ώστε η αποκομιδή αυτών των αντικειμένων ή αποβλήτων να γίνεται προγραμματισμένα, σε προσυνεννοημένη ημέρα και ώρα.

Η αποκομιδή μεμονωμένων οικιακών αποβλήτων (έπιπλα, συσκευές κ.λπ.) γίνεται δωρεάν.

Για τα υπόλοιπα απόβλητα, κυρίως προϊόντα κηπουρικής ή ΑΕΚΚ, υπάρχουν χρεώσεις αναλόγως της ποσότητας.

Συγκεκριμένα, για τα προϊόντα κηπουρικής, εφόσον είναι σε μεγάλες ποσότητες το κόστος μεταφοράς είναι:
  • Φορτηγό 15 τόνων 30€ / δρομολόγιο
  • Φορτηγό 8 τόνων 20€ / δροµολόγιο
  • Ηµιφορτηγό 5€ / δροµολόγιο

Όταν πρόκειται για υλικά που προέρχονται από μικροεπισκευές, η αποκομιδή τους πραγματοποιείται από το Τμήμα Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων και Ειδικών Συνεργείων της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης χωρίς επιβάρυνση, εφόσον:

  • Η προσωρινά αποθηκευόµενη ποσότητά τους δεν υπερβαίνει κατ’ όγκο, το περιεχόμενο πέντε σάκων απορριμμάτων διαστάσεων 50×100 εκατοστών ανά περίπτωση
  • Το δε βάρος του κάθε σάκου δεν υπερβαίνει τα 10 κιλά- και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκονται μέσα σε κατάλληλη συσκευασία η οποία αντέχει το βάρος τους και δεν καταστρέφεται ώστε να δυσκολεύει το έργο των εργατών αποκομιδής και να δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας.

Σε κάθε άλλη περίπτωση η αποκομιδή γίνεται κατόπιν αιτήματος του ενδιαφερόμενου, µε προσωπικό και εξοπλισμό από τη Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτά δεν είναι σε μεγάλες ποσότητες, κατά την κρίση της υπηρεσίας, κατόπιν προσδιορισμού του όγκου μετά από επιτόπιο έλεγχο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλεται κόστος µεταφοράς ως ακολούθως:
  • Για 6 έως 10 σακούλες μπάζων 2 € / σακούλα
  • Για 11 έως 20 σακούλες µπαζών 3 € / σακούλα
  • Για 21 έως 30 σακούλες µπαζών 5 € / σακούλα

Σύμφωνα με τον κανονισμό Καθαριότητα κάθε ενδιαφερόµενος δικαιούται µία (1) φορά στο εξάµηνο να αιτείται την αποκοµιδή ΑΕΚΚ από τον ∆ήµο.

Σε κάθε περίπτωση αυτά τοποθετούνται εκτός των κάδων, σε σηµεία προσβάσιµα από τα συνεργεία του ∆ήµου, κατόπιν επικοινωνίας µε την ∆ιεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες, τα απορρίμματα μεταφέρονται για διάθεση σε χώρους που υποδεικνύονται εγγράφως από την Υπηρεσία, µε μέριµνα και δαπάνη του εκάστοτε υπόχρεου.

Όταν η μεταφορά των ογκωδών απορριμμάτων γίνεται από τους ίδιους τους ιδιώτες σε υποδεικνυόμενο αδειοδοτηµένο χώρο προσωρινής απόθεσης ογκωδών απορριμμάτων, δεν επιβάλλεται καμία χρέωση.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Βόλβης: Ενισχύθηκε με μία εξειδικευμένη κινητή ιατρική μονάδα για παιδιά

@dmin

Οι δήμοι να λάβουν όλα τα μέτρα και να ανοίξουν τις κλιματιζόμενες αίθουσες για τους πολίτες

admin

Δήμος Παύλου Μελά: Το νέο Διοικητικό σχήμα του Δήμου

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα