ΟΤΑΠεριφέρειες

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Έφυγε από την ζωή ο Περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Χρονάς

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Περιφερειακός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Χρονάς μετά από πολυήμερη μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο Τάσος Χρονάς ήταν γνωστός στη Φθιώτιδα για τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο των γιατρών – ο ίδιος ήταν νοσοκομειακός γιατρός, ακτινοδιαγνώστης – όσο και για την πολιτική του δράση ως στέλεχος του ΚΚΕ.

Υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από τον πρώτο (επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ στον Δήμο Λαμιέων) και δεύτερο βαθμό (περιφερειακός σύμβουλος με το ΚΚΕ) και αποτέλεσε μια προσωπικότητα η οποία διακρίθηκε για σοβαρότητα και την μαχητικότητα του πνεύματος του.

Ποιος ήταν ο Τάσος Χρονάς

Ο Τάσος Χρονάς γεννήθηκε το 1952 στον Κορυδαλλό στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ιατρική Αθηνών με ειδίκευση στην ακτινοδιαγνωστική. Το αγροτικό του το πραγματοποίησε στο Αραχναίο Αργολίδας . Στην συνέχεια εργάστηκε στο ΚΑΤ και το 1988 διορίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου παρέμεινε μέχρι την συνταξιοδότηση του το 2017.

Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1975, είχε έντονη πολιτική και συνδικαλιστική δράση. Ως αγροτικός γιατρός συνέβαλε στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αγροτικών Ιατρείων, αργότερα διετέλεσε πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ, μέλος της τριμελούς επιτροπής ΕΙΝΑΠ. Για πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και εκλεγμένος στο Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος του τμήματος Υγείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Διετέλεσε γραμματέας της Ν.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ και μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.

Όπως αναφέρουν οι σύντροφοί του «την περίοδο της κρίσης τότε που κινδύνευε η υπόσταση του Κόμματος ο σύντροφος Τάσος στάθηκε αταλάντευτα με την γραμμή του Κόμματος υπηρετώντας την με αυταπάρνηση, συμβάλλοντας ώστε να  κρατηθεί ζωντανή η Κ.Ο. Φθιώτιδας και στη συνέχεια  να ανασυγκροτηθεί».

Ο λαός της Φθιώτιδας, με την ψήφο του, εμπιστεύτηκε τον Τάσο Χρονά για πολλά χρόνια να τον εκπροσωπεί στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης. Το 2002 έως το 2010 ως Νομαρχιακό Σύμβουλο Φθιώτιδας, απ’ το 2011-2014 και από το 2019 μέχρι σήμερα ως Περιφερειακό Σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας αλλά και ως Δημοτικό Σύμβουλο Λαμίας (2015-2019) με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Σε πολλές εκλογικές μάχες  υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα.

Η πολιτική κηδεία του Τάσου Χρονά θα γίνει την Παρασκευή 31 Μάρτη, στις 3 μ.μ., στον χώρο του κτιρίου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία.

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πενθεί. Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον αγαπημένο φίλο και εκλεκτό συνάδελφο Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Στερεάς Ελλάδας», Τάσο Χρονά, που έφυγε αδόκητα, σε ηλικία 71 ετών. Ο Τάσος Χρονάς, ένας εξαιρετικός ιατρός, εμπειρότατος αυτοδιοικητικός και ένα ιδιαίτερα μαχητικό πολιτικό στέλεχος, υπηρέτησε -κόσμησε- για δεκαετίες τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Αποτέλεσε δε, παράδειγμα ακεραιότητας, οξυδέρκειας και εργατικότητας, σε ένα αντινομικό -αλλά ουδόλως αντιφατικό- αμάλγαμα δυναμισμού και νηφαλιότητας, με αταλάντευτες αρχές, αλλά συνθετικές θέσεις. Και διακόνησε την πολιτική εμφορούμενος ιδεών, τις οποίες ακόμη και όσοι δεν υιοθετούσαν, δεν μπορούσαν παρά να θαυμάσουν το πάθος και την αυθεντικότητα της έκφρασής τους.

Προσωπικά, θα θυμάμαι με αγάπη τον σοφό μου φίλο, τις συζητήσεις μας και τις συμβουλές του, πάντοτε για το καλό του τόπου και αυτών των ιδεών στις οποίες αφιέρωσε την πολιτεία του. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια και τους συντρόφους του.

Συλλυπητήριο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων,  με αφορμή τον θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Λαμιέων Τάσου Χρονά, μετά από πρόταση του Δημάρχου Ευθυμίου Καραΐσκου, συνήλθε, σε κατεπείγουσα, δια περιφοράς συνεδρίαση, και με την υπ. αριθ.59/2023 απόφαση του, ομόφωνα  ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα :

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαμιέων Τάσος Χρονάς υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Λαμιέων με ήθος, εντιμότητα και ευσυνειδησία. Για τον αδόκητο θάνατο του, ο οποίος σκόρπισε θλίψη σε όλους μας, το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής στον εκλιπόντα και να αποδώσει την πρέπουσα τιμή σε αυτόν.

Κατόπιν αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αποφάσισε:
  • Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια  του Δημάρχου και όλων  των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος, επιδίδοντας το παρόν ψήφισμα.
  • Να παραστεί αντιπροσωπεία του με επικεφαλής το Δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο  στην κηδεία.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο……..»
Δήλωση Κ.Ε ΚΚΕ

Με μεγάλη θλίψη η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποχαιρετά τον σύντροφο Τάσο Χρονά, στέλεχος του Κόμματος, που «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 71 ετών, στις 29 Μάρτη, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Ο σύντροφος Τάσος έδωσε τη μάχη με τα προβλήματα υγείας με τα οποία βρέθηκε αντιμέτωπος έτσι όπως πάλευε ολόκληρη σχεδόν τη ζωή του μέσα από τις γραμμές του Κόμματος. Σύντροφος εργατικός, επίμονος, μαχητικός, υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και συνέπεια τις αρχές του ΚΚΕ, με ακλόνητη πίστη στην υπόθεση του σοσιαλισμού – κομμουνισμού.

Απ’ όποια θέση κι αν τον εμπιστεύθηκε το Κόμμα, ο σύντροφος Τάσος υπερασπίστηκε τα δίκια των εργαζομένων, του λαού, υπηρέτησε με σταθερότητα την πολιτική του ΚΚΕ, υπερασπίστηκε τις θέσεις του με σθένος και συνέβαλε όλα αυτά τα χρόνια στην προώθησή τους.

Αποτέλεσε παράδειγμα κομμουνιστή γιατρού που κατέκτησε δίκαια την εκτίμηση και τον σεβασμό όχι μόνο των συναδέλφων του και των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου εργαζόταν για χρόνια, αλλά γενικότερα του λαού της Φθιώτιδας.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στην σύζυγό του συντρόφισσα Χαρούλα, στα παιδιά του Σταυρούλα και Κριστιάνο και στον εγγονό του Βιτόριο».

Τη θλίψη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του σ. Τάσου εκφράζουν επίσης με ανακοινώσεις τους η ΕΠ Ανατ. Στερεάς και Εύβοιας και η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη μια σύγχρονη μητρόπολη του εμπορίου, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας

Ioannis Terzakis

Το μήνυμα του Δημάρχου Λαγκαδά για τον Κοροναϊό

Ioannis Terzakis

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Δωρεάν Σπιρομετρήσεις στο πλαίσιο της μελέτης URBANOME

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα