Δελτία Τύπου

ΠΕΥΦΑ: 4ωρη στάση εργασίας 16.00μμ-20.00μμ στους Αρχαιολογικούς χώρους κατά τις ημέρες του καύσωνα

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΥΦΑ συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως με βασικό θέμα το νέο επικινδυνότερο κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει την χώρα.

Με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στους Αρχαιολογικούς Χώρους και ιδιαίτερα στον Αρχ. Χώρο της Ακρόπολης τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκαν ομόφωνα μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων, μονίμων και ΙΔΟΧ, καθώς και των επισκεπτών.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι παρά τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες που αντιμετώπισαν όλοι οι αρχαιοφύλακες, με θερμοκρασίες άνω των 45˚C, προσπαθήσαμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας, αγνοώντας την επικινδυνότητα του φαινομένου (στην Ακρόπολη είχαμε πάνω από 20 λιποθυμίες επισκεπτών).

Για λόγους προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών, η ΠΕΥΦΑ κηρύσσει από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή 20-23/07/2023:
  • 4ωρη στάση εργασίας από τις 16.00μμ έως τη λήξη της βάρδιας για όλους τους Αρχαιολογικούς Χώρους που λειτουργούν 08.00πμ-20.00μμ και στον Λευκό Πύργο (λόγω παντελούς έλλειψης κλιματισμού). 
  • 2ωρη στάση εργασίας από τις 13.30μμ-15.30μμ για τους Αρχ. Χώρους και τα Μουσεία της χώρας που λειτουργούν 08.30πμ-15.30μμ.

Οι συνάδελφοι αρχαιοφύλακες που εργάζονται στα ΝΠΔΔ και σε Μουσεία με διπλοβάρδια, πρόωρη αποχώρηση της πρωινής βάρδιας (13.30μμ), σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα ενημερώσουμε εκ νέου με Δελτίο Τύπου.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Σπάρτης: Παράταση εγγραφών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

@dmin

Τροχαία Θεσσαλονίκης: Ποιοι δρόμοι κλείνουν τη Μεγάλη Παρασκευή για την περιφορά του Επιταφίου

@dmin

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα