ΟΤΑΠεριφέρειες

ΠΚΜ: Απαγόρευσης Κυκλοφορίας στο Σέιχ-Σου – Ωραιόκαστρο – Πυλαίας- Χορτιάτη και Θέρμη

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ / Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Μ.Ε.Θ. έχει εκδοθεί Παράταση της Απόφασης Απαγόρευσης Κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου), στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου, Πυλαίας- Χορτιάτη και Θέρμης, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (Δ.Ε. 3) στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης με ισχύ την Τρίτη 22/08/2023 και ώρα 00:00 μέχρι τις 24:00 μ.μ.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους, αφορά:

  • Στο τμήμα του Περιαστικού δάσους Θεσσαλονίκης (Σέιχ-Σου) που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων – Ασβεστοχωρίου – Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης –Πανοράματος – Χορτιάτη,
  • Στη δασική έκταση Ωραιοκάστρου (Δασόκτημα Ωραιοκάστρου),
  • Στο Δασόκτημα Πανοράματος (από ΧΔΑ Πλατανάκια μέχρι το Σκοπευτήριο),
  • Στη δασική περιοχή Θέρμης και συγκεκριμένα πλησίον του Περιβαλλοντικού Πάρκου και του Δασοκτήματος Ισενλί

Παρακαλούνται οι πολίτες όπως λάβουν υπόψη τους την εν λόγω απαγόρευση για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.

Όλα τα σημεία ελέγχου οχημάτων και πεζών θα βρίσκονται στην είσοδο του δάσους και στη συμβολή των δασικών δρόμων με τους αντίστοιχους επαρχιακούς και της περιφερειακής οδού.

Θα γίνεται απομάκρυνση όλων των ευρισκομένων στο δάσος από τα περιπολικά οχήματα του Π.Σ., της Δασικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ., εκτός των μελών εθελοντικών οργανώσεων (πεζών ή εποχούμενων), της Γ.Γ.Π.Π., που συμμετέχουν στην πυροπροστασία του Περιαστικού Δάσους Θεσ/νίκης και των λοιπών δασικών εκτάσεων, κατόπιν έγκρισης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Θα γίνεται καταγραφή των πινακίδων κυκλοφορίας όλων των οχημάτων καθώς και των ατομικών στοιχείων των πεζών, που κινούνται στο δάσος, και επιβολή προστίμου.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Συνεδρίασε το Προεδρείο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Ioannis Terzakis

Δήμος Χαλκηδόνος: Υπογράφτηκε από την ΠΚΜ η σύμβαση καθαρισμού της τάφρου «Βαρδαρόβαση»

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Εγκαινιάζεται Αθλητικό Κέντρο Πάλης στο ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα