Δελτία Τύπου

ΠΟΕ-ΟΤΑ: “Απεργία – αποχή σε Ληξιαρχεία/Δημοτολόγια

[responsivevoice_button voice=”Greek Female” buttontext=”Ακούστε την Δημοσίευση”]

Με αφορμή εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που καλεί εργαζομένους των Δήμων να ολοκληρώσουν το ανολοκλήρωτο έργο – που είχαν αναλάβει ιδιωτικές εταιρείες – ψηφιοποίησης ληξιαρχικών πράξεων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, για ακόμη μία φορά, καλεί τους εργαζόμενους στα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια σε απεργία – αποχή.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωση του το συνδικαλιστικό όργανο «Οι υπάλληλοι των Δήμων καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των ιδιωτών. Αυτών που επέλεξαν και χρυσοπλήρωσαν οι κυβερνήσεις, με τα λεφτά του Ελληνικού λαού βεβαίως, για την παροχή έργου το οποίο ποτέ δεν παραδόθηκε όπως έπρεπε και δεν τηρήθηκαν οι συμβατικές υποχρεώσεις των… σωτήρων.

Των ιδιωτών που θέλει και η νυν κυβέρνηση να βάλει από το παράθυρο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκχωρώντας τους υπηρεσίες και αρμοδιότητες, όπως αυτή της Καθαριότητας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εσωτερικών με το υπ’ αριθμ. πρωτ.: 45370/Σ.247 έγγραφο που έστειλε στις 20 Ιουλίου του 2020 σε όλους τους Δήμους της χώρας, κάνει συστάσεις και εγκαλεί το προσωπικό στις υπηρεσίες Ληξιαρχείων και Δημοτολογίων προκειμένου να συμπληρώσουν τα στοιχεία στο Μητρώο Πολιτών και να οριστικοποιήσουν τις ληξιαρχικές πράξεις προερχόμενες από μετάπτωση.

Αντί το Υπουργείο Εσωτερικών να απαιτήσει κυρώσεις και αποζημιώσεις από τις ιδιωτικές εταιρείες που το 2013 εισέπραξαν 5.035.000 ευρώ για να φτιάξουν την ψηφιακή πλατφόρμα Μητρώο Πολιτών (που αφορά τα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια όλων των Δήμων) έρχεται τώρα να υπενθυμίσει ότι σύμφωνα με το άρθρο 250 του Νόμου 4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 28/2018 Εγκύκλιο «υφίσταται ρητή υποχρέωση των Ληξιάρχων να προβαίνουν σε αυτεπάγγελτη συμπλήρωση των στοιχείων που ελλείπουν στις ληξιαρχικές πράξεις που ενσωματώθηκαν στο Μητρώο Πολιτών με διαδικασία μετάπτωσης…».

Να υπενθυμίσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών πώς η Εγκύκλιος 28/2018 συνιστά παραδοχή της αποτυχίας των ιδιωτών να φέρουν σε πέρας ένα έργο και ομολογία ότι παρά τα 5.035.000 ευρώ που τσέπωσαν, στο ψηφιακό σύστημα που λέγεται «Μητρώο Πολιτών» υπάρχουν πολλά και σοβαρά λάθη.

Κατά την τότε, όπως και τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών, οι υπάλληλοι των Δήμων είναι αυτοί που θα πρέπει να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

Υπενθυμίζουμε επίσης στην ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, που μπορεί να έχει ασθενή μνήμη, πώς μετά την επίμαχη Εγκύκλιο, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προκηρύξει απεργία και αποχή από την εργασία στα Ληξιαρχεία και Δημοτολόγια όλων των Δήμων.

Καλεί και τώρα η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., όπως και το 2018, το Υπουργείο Εσωτερικών να σταματήσει να στέλνει έγγραφα και τελεσίγραφα προς τους εργαζόμενους και να αναλογιστεί και να αναλάβει τις δικές του ευθύνες για το γεγονός ότι οι ιδιώτες «κρέμασαν» το Μητρώο Πολιτών και δεν τήρησαν ως όφειλαν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Δεν μπορεί άλλοι να θησαυρίζουν και άλλοι να πληρώνουν το μάρμαρο…

Ξανακαλεί τους εργαζόμενους στα Ληξιαρχεία και τα Δημοτολόγια σε ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από κάθε εργασία που αφορά συμβατική υποχρέωση των ιδιωτών στην συμπλήρωση στοιχείων που αφορούν το «Μητρώο Πολιτών».”

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση προϊόντος κοτόπουλου με σαλμονέλα

@dmin

Δήμος Χαλκηδόνος: Πρόγραμμα Αγιασμού των σχολείων

@dmin

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 25.000 θέσεις του νέου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα