Επικαιρότητα

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: Αναπτύσσεται το δίκτυο φυσικού αερίου σε δήμους της Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας

[responsivevoice_button voice=”Greek Female” buttontext=”Ακούστε την Δημοσίευση”]

Την ανάπτυξη στις περιοχές της αδείας σε Θεσσαλονίκη – Θεσσαλία, έρχονται να σηματοδοτήσουν δύο εξελίξεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και να πιστοποιήσουν την αποδοτικότητα του δικτύου διανομής προς όφελος όλων των καταναλωτών.

Η πρόσφατη έκδοση του ΦΕΚ για την έγκριση του 5ετούς Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ δίνει νέα πνοή στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Σύμφωνα με το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020 – 2024 της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, με Αριθμό Απόφασης 677/2020, θα υλοποιηθούν επενδύσεις που θα ξεπεράσουν συνολικά τα 145 εκ. €.

Από αυτά, τα 91 εκ. € θα διατεθούν στη Θεσσαλονίκη για την κατασκευή δικτύου και για νέες συνδέσεις, οι οποίες αναμένεται έως το 2024 να υπερβούν τις 60.100, οι νέες συνδέσεις στην περιοχή, ώστε η διείσδυση του φυσικού αερίου να αγγίξει το 70% το 2024.

Το Δίκτυο Διανομής Φυσικού αερίου επεκτείνεται και εντός του 2020, θα τροφοδοτηθούν η Καρδία του Δήμου Θέρμης και η Χρυσαυγή του Δήμου Λαγκαδά.

Στο Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης έως το 2024 ,θα επεκταθεί το Δίκτυο Διανομής Φυσικού Αερίου και θα τροφοδοτηθούν επίσης, στον Δήμο Δέλτα τα Μάλγαρα και τα Κύμινα , στον Δήμο Ωραιοκάστρου η Λητή , η Νεοχωρούδα και ο Πεντάλοφος , στον Δήμο Χαλκηδόνος η Χαλκηδόνα και ο Άγιος Αθανάσιος και στον Δήμο Βόλβης ο Σταυρός.

Στην άλλη περιοχή της Αδείας, στην περιοχή της Θεσσαλίας, το Δίκτυο Διανομής Φυσικού αερίου επεκτείνεται και εντός του 2020 θα τροφοδοτηθούν το Μουζάκι του Δήμου Μουζακίου, η Πύλη του Δήμου Πύλης, το Συκούριο του Δήμου Τεμπών, ο Αμπελώνας του Δήμου Τυρνάβου.

Έως το 2024 θα επεκταθεί το δίκτυο και θα τροφοδοτηθούνστον Δήμο Λαρισαίων η Φαλάνη, στον Δήμο Βόλου οι Αλυκές και το Διμήνι, στον Δήμο Κιλελέρ ο Πλατύκαμπος, η Χάλκη, η Γαλήνη και το Μελισσοχώρι και στον Δήμο Φαρκαδόνας, η Φαρκαδόνα.

Λόγω της ιδιαίτερα υψηλής ζήτησης σύμφωνα με την Υποχρέωση της Αδείας της, εντός του τρέχοντος έτους πρόκειται να εγκατασταθεί και 2ος σταθμός Αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, στον Λαγκαδά και στα Κουφάλια και για την περιοχή της Θεσσαλίας, στην Ελασσόνα και στον Τύρναβο.

Έως το τέλος του 2021 θα εγκατασταθεί και στην Καλαμπάκα για να καλύψει τις καταναλώσεις των οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών καταναλωτών της.

Όπως δηλώνει σχετικά ο Γενικός Διευθυντής, Λεωνίδας Μπακούρας, «το επενδυτικό πλάνο της Εταιρείας αφορά την επέκταση των δικτύων, τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών της και τη βελτιστοποίηση της ποιότητας των υπηρεσιών της, με στόχο να φτάσει το φυσικό αέριο σε κάθε σπίτι, επιχείρηση και βιομηχανία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

Ήδη καλύπτεται με δίκτυο το μεγαλύτερο μέρος των περιοχών της Αδείας και ο προγραμματισμός μας είναι έως το 2024, να έχουν ενταχθεί το σύνολο των κωμοπόλεων και περιοχών.

Οι ισχυρές επιδόσεις μας, επιβεβαιώνουν στο ακέραιο την ευόδωση του αναπτυξιακού μας προγράμματος εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουμε ανακοινώσει».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με χαλαζοπτώσεις

Εργασίες κοπής πρασίνου επί της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας

Σε ΜΕΘ κορωνοϊού ο αρχιεπίσκοπος με πυρετό

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα