ΔήμοιΠεριφέρειες

Ποιοι Δήμοι στηρίζουν την ηλεκτροκίνηση

Στα ηλεκτρικά οχήματα στρέφονται ολοένα και περισσότεροι δήμοι στην Ελλάδα θέλοντας και εκείνοι με το δικό τους τρόπο να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων των κρατικών οχημάτων. Ήδη η Θεσσαλονίκη έχει καταθέσει αίτηση συμμετοχής για την χρηματοδότηση ηλεκτρικών οχημάτων όπως και άλλοι δήμοι ενώ πρόσφατα η Περιφέρεια Πελοποννήσου προκήρυξη ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό για την ενίσχυσης της ηλεκτροκινητικότητας με την προμήθεια τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων.                      

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί έναν από τους Δήμους που πρώτος αποφάσισε να προμηθευτεί ηλεκτρικά οχήματα καθώς στα τέλη του 2019 είχε ήδη καταθέσει πρόταση για ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, μετά από πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα 50 οχήματα32 για τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων και τα άλλα 18 για την Δημοτική Αστυνομία, αναμένεται να κοστίσουν 600.000 ευρώ, ενώ ο δήμος μέσω του παραπάνω προγράμματος αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με το συνολικό ποσό των 550.000 ευρώ.

Εκτός από το δήμο της Θεσσαλονίκης αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις εγκρίθηκαν και για άλλους δήμους. Ειδικότερα, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης χρηματοδοτείται με 325.000 ευρώ, ο δήμος Δέλτα με 150.000 ευρώ, ο δήμος Καλαμαριάς με 325.000 ευρώ, ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου με 325.000 ευρώ, ο δήμος Νεάπολης- Συκεών επίσης με 325.000 ευρώ, ο δήμος Παύλου Μελά με 325.000 ευρώ, ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη με 200.000 ευρώ και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 550.000 ευρώ. Η συνολική χρηματοδότηση ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης

@dmin

Επερώτηση προς την Ένωση Περιφερειών για την ΜΕΑ Μαυροράχης

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Ανοίγει 1η Ιουλίου το Δημοτικό Κολυμβητήριο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα