Δελτία ΤύπουΔήμοι

«Πράσινο Σημείο» θα δημιουργηθεί στη Νεοχωρούδα του Δήμου Ωραιοκάστρου

Την δημιουργία «Πράσινου Σημείου» στην περιοχή της Νεοχωρούδας διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Το «Πράσινο Σημείο» είναι ένας οριοθετημένος και διαμορφωμένος χώρος, με κατάλληλη κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό, ώστε οι δημότες να μπορούν να εναποθέτουν εκεί ανακυκλώσιμα υλικά, που έχουν συλλεγεί χωριστά, όπως χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (ρουχισμός, έπιπλα, ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός), προκειμένου αυτά στη συνέχεια να προωθηθούν για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.

Πρόκειται για ένα σημαντικό περιβαλλοντικό έργο, με προϋπολογισμό πάνω από 1 εκατ. ευρώ, που θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και τον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος – Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΑ), με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής. Την υλοποίηση του έργου στο Δήμο Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Η δημιουργία του Πράσινου Σημείου στη Νεοχωρούδα είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει τον Δήμο μας και θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, την καθημερινότητά των δημοτών μας, την καθαριότητα και την δημόσια υγεία. Με την λειτουργία των ΄΄Πράσινων Σημείων΄΄ περιορίζονται οι δαπάνες για την διαχείριση των απορριμμάτων και τα απόβλητα, με κατάλληλη προετοιμασία, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μέσω της ανακύκλωσης. Ευχαριστώ τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για την έγκριση της πρότασης που καταθέσαμε», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν για την κατασκευή του Πράσινου Σημείου στο Δήμο Ωραιοκάστρου και οι υποδομές που θα απαιτηθούν είναι οι ακόλουθες:

  • Χωματουργικές εργασίες διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου που θα δεχθεί τις εγκαταστάσεις προσωρινής αποθήκευσης.
  • Κτιριακά έργα.
  • Λοιπά οικοδομικά έργα (υπόστεγα κλπ.).
  • Έργα εσωτερικής οδοποιίας.
  • Έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικής προστασίας.
  • Έργα βοηθητικών δικτύων υποδομής π.χ. ύδρευσης, πυρόσβεσης, ηλεκτρικού δικτύου, εξωτερικού φωτισμού κλπ.
  • Λοιπά έργα υποδομής (π.χ. πύλη, περίφραξη, κλπ.).

Ο εξοπλισμός του Πράσινου Σημείου θα αποτελείται από μέσα συλλογής / προσωρινής αποθήκευσης και μεταξύ άλλων από εξοπλισμό, όπως μεταλλικά container, μεταλλικό απορριμματοκιβώτιο με σύστημα συμπίεσης (press-container), μεταλλικούς κάδους κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σ. Αναστασιάδης: Περισσότερη αστυνόμευση στην περιοχή των Διαβατών

Ioannis Terzakis

Πλατεία στην περιοχή ΔΕΗ ετοιμάζει ο Δήμος Τρικκαίων

Ioannis Terzakis

Δήμος Παύλου Μελά: Προχωρούν τα έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα