ΔήμοιΟΤΑ

Ψήφισμα του Δ. Σ Θεσσαλονίκης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

Ζητά από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας στη διπλωματική της ατζέντα.

Το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, με αφορμή την ημέρα μνήμης στις 19 Μαΐου συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες της διεθνοποίησης του ζητήματος.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης όλων των δυνάμεων για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας, φέρνοντας ως παράδειγμα τους Αρμενίους, οι πιέσεις των οποίων έφεραν την αναγνώριση από τον Τζο Μπάιντεν.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στην έκδοση ψηφίσματος ενόψει της 102ης επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής για τη διεθνή αναγνώριση του απαράγραπτου εγκλήματος της Γενοκτονίας 353.000 ομογενών μας στον ιστορικό Πόντο.

Η Τουρκία επιμένει να μην αναγνωρίζει τις βαρύτατες ιστορικές ευθύνες της για το έγκλημα αυτό κατά της ανθρωπότητας, όπως και τα ανάλογα εναντίον των Αρμενίων και των Ασσυρίων.

Ζητούμε από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει το θέμα της διεθνοποίησης της Γενοκτονίας στη διπλωματική της ατζέντα, ώστε να οδηγήσει τη γειτονική χώρα στην αυτοκριτική για το ένοχο παρελθόν της, κάτι που θα δράσει καταλυτικά στη σφυρηλάτηση και εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή μας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Ανακοίνωση προς τους ωφελούμενους γονείς του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ραντεβού για εξυπηρέτηση πλέον μέσω του myDimos.Live.gov.gr

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Το νέο σχήμα Διοίκησης του Δημάρχου Δημήτρη Ασλανίδη

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα