Επικαιρότητα

Ρεβεγιόν 2020: Η διαδικασία της μετακίνησης

Το ρεβεγιόν, οι μετακινήσεις και η παραμονή στον ίδιο χώρο ανθρώπων που δεν είχαν επαφή μεταξύ τους τον τελευταίο μήνα, παραμένει ο μεγαλύτερος φόβος της κυβέρνησης για την αύξηση του κύματος  της διασποράς.

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά -παραμονή και ανήμερα- σύμφωνα με τα ισχύοντα προς το παρόν νέα μέτρα, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των εννέα ατόμων τα οποία θα πρέπει να προέρχονται το πολύ από δύο οικογένειες, ενώ δεν θα αλλάξει τίποτα στην απαγόρευση μετακινήσεων από τις 22:00 έως τις 05:00.

Μάλιστα, από την κυβέρνηση τονίζουν ότι η συμπλήρωση των 9 ατόμων θα πρέπει να γίνει με στενά συγγενικά πρόσωπα και όχι φίλους.

Λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα παραμείνει κανονικά σε ισχύ καθόλα την διάρκεια των εορτών θα κάνουμε ρεβεγιόν το μεσημέρι, ή νωρίς το απόγευμα, πολύ μέχρι τις 21:00.

Εκείνη την ώρα θα πρέπει θα ξεκινήσει η αποχώρηση της μιας οικογένειας ,ειδάλλως οι επισκέπτες θα πρέπει να διανυκτερεύσουν στο σπίτι που θα κάνουν το ρεβεγιόν.

Τι sms αποστέλλεται  για την μετάβαση

Πρόκειται για τον κωδικό του sms που μέχρι σήμερα στέλναμε, έως τις 22:00, για σωματική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο και μετά τις 22:00.

Για να μεταβούμε χωρίς πρόστιμο στο σπίτι που θέλουμε να κάνουμε ρεβεγιόν μόνο για την παραμονή ή ανήμερα τα Χριστούγεννα και τις αντίστοιχες ημέρες της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να στείλουμε τον κωδικό 6 με sms στο 13033, ενώ θα μπορεί να γίνει με την ειδική βεβαίωση κυκλοφορίας από το forma.gov.gr.

Εναλλακτικά του sms στο 13033, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας το ακόλουθο έντυπο συμπληρωμένο.

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:
  • Όνομα/Επίθετο
  • Διεύθυνση Κατοικίας
  • Τον Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
  • Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Lockdown: Αλλάζει η λειτουργία των σχολείων από αύριο

Νέος Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Θεοφάνης Παπάς

Σύγκρουση ειδικών και κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα