Επικαιρότητα

Ρεύμα: Μειωμένες οι επιδοτήσεις για τους λογαριασμούς Φεβρουαρίου

Μειωμένες κρατικές επιδοτήσεις των λογαριασμών ρεύματος για το Φεβρουάριο – συγκριτικά με τον Ιανουάριο – ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Η αξία της επιδότησης του ρεύματος για νοικοκυριά, εμπορικούς καταναλωτές και αγρότες τον Φεβρουάριο ανέρχεται μόλις στα 95 εκατ. ευρώ

Λόγος για την μείωση του ύψους της επιδότησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι οι «ψαλιδισμένες» τιμές που έχουν ανακοινώσει οι πάροχοι, συγκριτικά με τον περασμένο μήνα.

Επιδότηση για το φυσικό αέριο τον Φεβρουάριο δεν υπάρχει.

Επιδότηση επίσης δεν υπάρχει για υψηλές καταναλώσεις πάνω από τις 500kWh  στα νοικοκυριά εκτός κι αν επιτυγχάνεται εξοικονόμηση 15% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα πέρσι.

Όσα νοικοκυριά χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα για θέρμανση και δεν πετύχουν εξοικονόμηση 15% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2021 θα πληρώσουν:
  • Τιμή με επιδότηση 4 λεπτά του ευρώ ανά kWh για τις πρώτες 500kWh
  • Την τιμή της αγοράς χωρίς επιδότηση για τις έξτρα κιλοβατώρες πάνω από τις 500
Νοικοκυριά
  • Για τις πρώτες 500kWh η επιδότηση θα είναι 4 λεπτά του ευρώ ανά kWh (40 €/MWh) από 0,33 λεπτά ανά kWh τον Ιανουάριο, λόγω και της κάθετης πτώσης της αρχικής λιανικής τιμής. Η κατηγορία αυτή αφορά, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια επιδότηση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 KWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Καταργούνται οι επόμενες δυο κλίμακες κατανάλωσης (500 – 1.000 kWh και πάνω από 1.000kWh) και για τις καταναλώσεις πάνω από 500 kWh η επιδότηση θα είναι ευθέως συνδεδεμένη με το μπόνους εξοικονόμησης 15%. Εφόσον επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ο καταναλωτής θα παίρνει για το σύνολο της κατανάλωσης την επιδότηση των 4 λεπτών ανά κιλοβατώρα. Διαφορετικά – αν δεν επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση – ο καταναλωτής θα παίρνει για τις έξτρα κιλοβατώρες την τιμή της εταιρείας χωρίς επιδότηση.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 €/MWh
Επαγγελματικά Τιμολόγια / Επιχειρήσεις
  • Για όλους τους εμπορικούς καταναλωτές χαμηλής, μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται στα 20 €/MWh.
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση ανέρχεται στα 40 €/MWh.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

@dmin

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε ο 13χρονος που είχε εξαφανιστεί

Στο Κόκκινο τα κρούσματα του ιού covid-19 με νέα 354 κρούσματα

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα