Δελτία ΤύπουΣυνεντεύξεις

Σάββας Αναστασιάδης: Είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα

Την άποψη ότι είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα, και πως ελάχιστες Χώρες στον κόσμο δεν δίνουν το δικαίωμα στους πολίτες τους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, Βουλευτής ΝΔ Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης, στον Ρ/Σ της ΕΡΤ, Η φωνή της Ελλάδας, στην εκπομπή «η Ελλάδα στον κόσμο» όπου ήταν καλεσμένος (4.09.2019)

« Είμαστε η εξαίρεση στον κανόνα. Ελάχιστες Χώρες στον κόσμο δεν δίνουν το δικαίωμα στους πολίτες τους να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους. Είναι ένα θέμα που συζητείται πολύ το τελευταίο διάστημα , πιστεύω ότι έχει ωριμάσει είναι και στις προτεραιότητες του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και νομίζω και πρέπει σε αυτή τη βουλή να λυθεί….. Με μία καλοπροαίρετη συζήτηση και με διάθεση συναίνεσης και συνεννόησης νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε λύση. Θεωρώ ότι όλα τα θέματα που είχαν τεθεί ως εμπόδια μέχρι σήμερα για να λειτουργήσει αυτό το σύστημα της ψήφου των αποδήμων ήταν προσχηματικά…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης συμπληρώνοντας,

« Εμείς βάζουμε ένα απλό πλαίσιο, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Χώρας να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους . Τα όποια προβλήματα θα παρουσιαστούν που έχουν σχέση με τα μητρώα που βάζουν κατά καιρούς τα άλλα κόμματα, μπορούμε να τα δούμε στη διάρκεια και να τα λύσουμε» .

Αναφορικά με το ότι στην εναρκτήρια προγραμματική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς την Πέμπτη 29 Αυγούστου, μπήκαν πολύ ψηλά στην ατζέντα τα θέματα της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης και της ψήφου των Αποδήμων ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε:

«..Τα βασικά θέματα στα οποία έθεσαν προτεραιότητα οι συνάδελφοι όλων των κομμάτων ήταν η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, η παιδεία με όλες της τις διαστάσεις και η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού , άσχετα αν υπήρχαν διαφορετικές προσεγγίσεις …. Διαφορετική προσέγγιση είχε και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αμανατίδης , διαφορετική προσέγγιση είχε και ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου που συμμετέχει στην επιτροπή. Βούληση πάντως όλων είναι να λυθεί αυτό το θέμα»

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με την παρουσία του Γεν. Γραμματέα του Υπ. Εξωτερικών κ. Χρυσουλάκη στην προγραμματική συνεδρίαση της επιτροπής τόνισε:

«Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο νέος Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Χρυσουλάκης με τον οποίο εκτιμώ ότι θα έχουμε μία άριστη συνεργασία. Συμφωνεί στα περισσότερα θέματα , έχει διάθεση και γνώση των προβλημάτων των αποδήμων. Πιστεύω ότι μαζί του θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά»

Αναφορικά με την ενίσχυση του φιλελληνισμού από την Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε:

« Επίσης πρέπει να σας πω για ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο το έθεσα εγώ ως προγραμματική εργασία της επιτροπής και το αποδέχθηκαν και οι άλλοι συνάδελφοι. Αυτό είναι η ενίσχυση του φιλελληνισμού από την επιτροπή μας. Η Ελληνική επανάσταση της οποίας τα 200 χρόνια θα γιορτάσουμε σε δύο χρόνια , στηρίχθηκε και γαλουχήθηκε στο εξωτερικό από Έλληνες αλλά και από φιλελληνικές οργανώσεις. Είναι συμβολική και ουσιαστική αυτή η χρονική περίοδος, αλλά και το θέμα, να ενισχύσουμε τον φιλελληνισμό και μεμονωμένα τους φιλέλληνες που υπάρχουν πάρα πολλοί σε όλο τον κόσμο. Αναδεικνύοντάς τους, δίνοντάς τους βήμα να μιλήσουν για τη Χώρα μας, να προβάλλουν τον πολιτισμό μας , τις αξίες μας, τα ιδανικά μας και όλα αυτά τα οποία χαρακτηρίζουν τον Ελληνισμό … να διοργανώσουμε, και αυτό είναι ένα θέμα συζήτησης, σε συνεννόηση και με τους συναρμόδιους φορείς και Υπουργεία , εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του ΄21, σε όσες περισσότερες Χώρες μπορούμε στο εξωτερικό..»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νέας Προποντίδας: Διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Γκράφιτι «Outta City Graffiti Fest 2020»

@dmin

ΠΚΜ: Εργασίες συντήρησης στην Επαρχιακή Οδό 21 (Καβάλας με Γερακαρού – Ζαγκλιβέρι)

@dmin

Δήμος Τρικκαίων: Άμεσα μέτρα για την κακοκαιρία – Φιλοξενία πολιτών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα