Παιδεία

Σχολεία: Πότε θα μπαίνει «λουκέτο» και ποιοι θα βγαίνουν σε καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος

Προσωρινό «λουκέτο» αν οι μισοί μαθητές του τμήματος είναι θετικοί.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση οι ειδικοί συζήτησαν το μείζον ζήτημα του πότε θα αναστέλλει τη λειτουργία της μια σχολική τάξη, με την πρώτη εισήγηση να είναι το «λουκέτο» να μπαίνει προσωρινά εφόσον βρεθούν θετικοί οι μισοί μαθητές του τμήματος.

Παράλληλα οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του ελέγχου (self test, rapid test) για τον κορωνοϊό στο μαθητικό πληθυσμό και επίσης προσδιορίστηκαν οι «στενές επαφές» θετικού στον κορωνοϊό μαθητή εντός της αίθουσας καθώς και ο έλεγχος που αυτός ο χαρακτηρισμός συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τις θετικές εισηγήσεις των μελών της Επιτροπής συμφωνήθηκε:
  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν θα υποβάλλονται σε έλεγχο
  • Οι μαθητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα (η διάθεση των self test θα γίνεται δωρεάν)
  • Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα υποβάλλονται σε δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους δαπάνη.
Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Στην περίπτωση που βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό μαθητής ως «στενές επαφές» λογίζονται οι συμμαθητές που βρίσκονται δίπλα του – αν μοιράζονται δύο μαθητές το θρανίο- καθώς και στο μπροστινό και πίσω θρανίο. Αν οι μαθητές αυτοί είναι εμβολιασμένοι θα υποβάλλονται σε self test την 1η και την 7η ημέρα από την βεβαίωση του κρούσματος. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Αν είναι ανεμβολίαστοι η κατάσταση διαφοροποιείται:
  • Ο διπλανός στο θρανίο μαθητής μπαίνει σε καραντίνα.
  • Όσοι κάθονταν στα δύο θρανία, μπρος και πίσω από τον θετικό στον κορωνοϊό μαθητή, μπαίνουν σε καραντίνα εάν δεν φορούσαν σωστά ή καθόλου τη μάσκα.
  • Η καραντίνα έχει διάρκεια 7 ημερών και προϋπόθεση για τη λήξη της είναι το αρνητικό rapid test των μαθητών.

Οι λοιποί μαθητές της τάξης θα υποβάλλονται σε έλεγχο. Οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν αρχικά rapid test μόλις διαπιστωθεί θετικό κρούσμα, στη συνέχεια τα self test όπως προβλέπεται κανονικά στη διάρκεια της εβδομάδας, και την 7η ημέρα μετά τη βεβαίωση του κρούσματος του συμμαθητή τους θα πρέπει να υποβάλλονται και πάλι σε rapid test.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Σοβαρά κτιριακά προβλήματα στα σχολεία καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί

@dmin

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν τα μαθήματα στις Επαγγελματικές Σχολές Φιλοξενίας και Επισιτισμού για το έτος 2023-2024

@dmin

Σχολεία: Το πρωτόκολλο με το οποίο θα ανοίξουν τη Δευτέρα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα