ΔήμοιΠεριφέρειες

Στο «μικροσκόπιο» του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι Δήμοι και οι Περιφέρειες

Για την εξέλιξη του «Προγράμματος Αναδιοργάνωσης και Λειτουργικού Εκσυγχρονισμού των 325 Δήμων και 13 Περιφερειών» ενημερώθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γεώργιος Γεωργαντάς, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ ΑΕ), Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, και με τον διευθυντή Οικονομικής Ανάπτυξης, Οργάνωσης και Περιβάλλοντος της εταιρίας, Γιάννη Γούπιο.

Πρόκειται για έργο το οποίο είχε αποφασιστεί το 2014 από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και το οποίο, έπειτα από καθυστερήσεις, άρχισε να υλοποιείται τον Ιανουάριο του 2018. Από την έως τώρα καταγραφή της Ε.Ε.Τ.Α.Α., το έργο αφορά στην απλούστευση 700 περίπου διαδικασιών, σε δήμους και περιφέρειες.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η συνάντηση έγινε ύστερα από πρόσκληση του υφυπουργού στο πλαίσιο των θεσμικών συναντήσεων για την ταχύτερη δυνατή συμπόρευση όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα απλούστευσης διαδικασιών. Μέλημα του υφυπουργού είναι να αποσαφηνιστούν οι επικαλύψεις και να αξιοποιηθεί πλήρως όλη η τεχνογνωσία στον τομέα απλούστευσης διαδικασιών, υπό τον συντονιστικό ρόλο του υπουργείου».

Ο κ. Γεωργαντάς, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Ε.Ε.Τ.Α.Α. για τις προτεραιότητες που πρέπει να τεθούν και αντίστοιχα τους ζήτησε συνεχή ενημέρωση σχετικά με την πορεία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Μάλιστα, συμφωνήθηκε το επόμενο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση με το υφιστάμενο δίκτυο των εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων για το συγκεκριμένο έργο, ώστε να δοθούν κατευθύνσεις σχετικά με την παραγωγή άμεσων αποτελεσμάτων στην απλούστευση των διαδικασιών, στους δήμους και τις περιφέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Θερμαϊκού: Προσβάσιμη παραλία για ΑμεΑ σε Νέους Επιβάτες και Επανομή

@dmin

Οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμφίπολης

admin

Διακοπές στην Νίσυρο το μικρό ηφαιστειογενές νησί με άγρια ομορφιά

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα