ΔήμοιΠεριφέρειεςΧρηματοδότηση

Παρεμβάσεις στην Δοϊράνη από την ΠΚΜ και τον δήμο Κιλκίς

Εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή της ΠΚΜ το πρακτικό του σχετικού διαγωνισμού – Στόχος των παρεμβάσεων η βελτίωση της εικόνας που έχει ο επισκέπτης, ο οποίος μπαίνει στη χώρα από τον σταθμό

Δρομολογούνται το επόμενο χρονικό διάστημα παρεμβάσεις στη λίμνη Δοϊράνη για τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής. Συγκεκριμένα προβλέπονται εκριζώσεις δέντρων, που είχαν φυτευτεί όταν είχε υποχωρήσει η λίμνη το 1989 και πλέον έχουν μεγαλώσει αρκετά, εμποδίζοντας τη θέα. Τα δέντρα που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη θα διατηρηθούν καθώς προσδίδουν ιδιαίτερο φυσικό κάλλος στο τοπίο.

Επιπλέον, μπροστά στον οικισμό, στο παραλίμνιο μέτωπο, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού του καναλιού υπερχείλισης, προστασίας και καλλωπισμού του λιμενοβραχίονα ενώ θα τοποθετηθούν προστατευτικά, φωτιστικά και παγκάκια. Θα δημιουργηθεί, επίσης, περιπατητική διαδρομή από το συγκεκριμένο σημείο έως το τελωνείο, σε μια απόσταση τριακοσίων μέτρων.

“Τριάντα χρόνια μετά την υποχώρηση της στάθμης της λίμνης, αυτή έχει επανέλθει πλέον στα φυσιολογικά της επίπεδα. Οι σχετικές παρεμβάσεις εδώ και τρία χρόνια έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο διασυνοριακού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν από την ελληνική πλευρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κιλκίς και από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας ο τοπικός δήμος και ένα πανεπιστήμιο. Η γραφειοκρατία προκάλεσε καθυστερήσεις όμως τώρα περνά το θέμα από την οικονομική επιτροπή ώστε να προχωρήσουν τα έργα σε όλο το παραλίμνιο τμήμα μπροστά από το χωριό της Δοϊράνης” ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε σήμερα το πρακτικό 1 του ανοικτού, ηλεκτρονικού διαγωνισμού µέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων συμβάσεων, ενώ το έργο έχει προϋπολογισμό 475.000,00 ευρώ. Οι σχετικές δράσεις έχουν στόχο τη βελτίωση της εικόνας που έχει ο επισκέπτης, ο οποίος μπαίνει στη χώρα από τον σταθμό της Δοϊράνης, αλλά και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών από το εσωτερικό της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Παύλου Μελά: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για την καύση RDF SRF από το ΤΙΤΑΝ

@dmin

Α.Τζιτζικώστας: Ο πρώτος Έλληνας Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών

@dmin

Δήμος Παύλου Μελά: Υπογραφή συμβάσεων στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα