Δελτία Τύπου

ΚΕΔΕ: Συνέλευση για την ανάδειξη των νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου

kede dimarxon ota24
Σύγκληση της ΙΣΤ΄ Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου για την ανάδειξη των νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου

Την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, συνέρχεται η ΙΣΤ΄ Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με μοναδικό θέμα την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης καθώς και του νέου  Εποπτικού Συμβουλίου για τη νέα δημοτική περίοδο 2019 – 2023.

Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND , Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα ).

Το Πρόγραμμα των εργασιών της ΙΣΤ΄  Γενικής Συνέλευσης έχει ως εξής:

09.00  –10.30         Διαπίστευση συνέδρων  

10.30 – 11.00          Διαπίστωση απαρτίας

Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

Έγκριση Κανονισμού Εργασιών ΙΣΤ΄ Γενικής Συνέλευσης

11.00 -12.00        Καλωσόρισμα δημάρχου Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη

Χαιρετισμός προέδρου ΚΕΔΕ  Γ.  Πατούλη

Ομιλία υπουργού Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκου

12.00 – 13.00      Τοποθετήσεις Αυτοδιοικητικών Παρατάξεων

13.00 -14.30        Διάλειμμα

14.30                   Έναρξη  διαδικασιών εκλογής μελών Διοικητικού και

Εποπτικού Συμβουλίου ΚΕΔΕ, δημοτικής περιόδου 2019-  2023

18.30                   Λήξη ψηφοφορίας

Καταμέτρηση ψήφων –  Ανακοίνωση αποτελεσμάτων

Να σημειωθεί ότι τη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ απαρτίζουν 510 σύνεδροιπλέον των μελών του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού  Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, που έχουν εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι.

Δηλαδή μέλη της Γενικής Συνέλευσης είναι οι δήμαρχοι  όλων των δήμων της χώρας (332), οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι – εκπρόσωποι κάθε Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στη ΓΣ της ΚΕΔΕ (178), τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού και Εποπτικού  Συμβουλίου της ΚΕΔΕ που έχουν επανεκλεγεί (18).  Σύνολο, 528 σύνεδροι.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα (ΠΔ 94/2019 και ΠΔ 75/2011):

  • Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα εκλέγονται είτε κατά συνδυασμούς είτε κατά μεμονωμένες υποψηφιότητες. Κάθε συνδυασμός θα πρέπει να περιλαμβάνει υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, κατ΄ αναλογία, έως 30 δημάρχους και έως 15 δημοτικούς συμβούλους.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, αποτελείται από 31 μέλη. Στο σύνολο των μελών, τα 20 είναι δήμαρχοι και 11 δημοτικοί σύμβουλοι. Στους 20 δημάρχους συμπεριλαμβάνεται και ο δήμαρχος Αθηναίων, ο οποίος δεν εκλέγεται καθώς μετέχει αυτοδικαίως.
  • Το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αποτελείται από επτά μέλη.
  • Στη συνέχεια και εντός δέκα ημερών από τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει η εκλογή Προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Εκτελεστικής Επιτροπής ΚΕΔΕ, σε ειδική συνεδρίαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ανάμεσα στα μέλη του, με μυστική ψηφοφορία τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρους και τον Γενικό Γραμματέα.

  • Στην ίδια συνεδρίαση και μετά την εκλογή του Προεδρείου, το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει με μυστική ψηφοφορία, ανάμεσα στα μέλη του, τα υπόλοιπα 7 μέλη της 11μελούς Εκτελεστικής Επιτροπής, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα τέσσερα, είναι τα μέλη του Προεδρείου.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πρόσκληση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρη Κούβελα

admin

Δ. Βαρτζόπουλος: Θωράκιση των φυλακών

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις για 25.000 επιταγές του Κοινωνικού Τουρισμού

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα