Υπουργεία

Take away: Πρόστιμο για παραμονή εντός ή εκτός της επιχείρησης

Από σήμερα απαγορεύεται η παραμονή των πελατών, που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και επιβολής αντίστοιχων κυρώσεων».

Από σήμερα, όσοι καταναλωτές παραμένουν στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), θα πληρώνουν πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ το πρόστιμο που θα επιβάλλεται στην επιχείρηση φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive – through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.

Η ρύθμιση αυτή, δεν ισχύει μόνο για τις περιοχές που είναι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή τις «κόκκινες», αλλά και για τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επιτήρησης («κίτρινο»).

Τέτοιου είδους αποφάσεις που υιοθετούνται και νομοθετούνται ελαφρά την καρδία χωρίς την δέουσα αντίληψη της λειτουργικότητας και πρακτικότητας των πολιτών έχοντας ως πρόφαση την προστασία της υγείας τους από τον covid-19, αγγίζουν τα όρια του παραλόγου

Ουσιαστικά ο νομοθέτης θέλει να «προστατέψει» τον πολίτη, καθώς ενδέχεται να κολλήσει covid-19 στα 5 λεπτά (μέσα, η έξω από το κατάστημα) όπου περιμένει τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας να ολοκληρωθεί η παραγγελία του, αλλά “δεν βλέπει” την κατάσταση που επικρατεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου οι πολίτες στοιβάζονται σαν παστωμένες σαρδέλες, η στα σούπερ μάρκετ, όπου σχηματίζονται ουρές με ανθρώπους εν αναμονή για να μπούνε στο κατάστημα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Βρούτσης: Νέες κατηγορίες δικαιούχων των 800 ευρώ

Ioannis Terzakis

Το 1555 αποκτά ιστοσελίδα και εξυπηρετεί πλέον και διαδικτυακά

admin

Υπουργείο Παιδείας: Υποχρεωτική η εξ αποστάσεως εκπαίδευση (ΦΕΚ)

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα