Υπουργεία

ΥΠΕΣ Μακεδονίας Θράκης: Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ Jerry Ismail

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, υποδέχθηκε σήμερα στο Διοικητήριο τον νέο Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη κ. Jerrier (Jerry) Ismail.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανάληψης των καθηκόντων του κ. Ismail και στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οι οποίες όπως επισημάνθηκε διανύουν την καλύτερη περίοδο.

Συζητήθηκαν ο σταθεροποιητικός ρόλος που διαδραματίζει η Ελλάδα στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, η στρατηγικής σημασίας γεωπολιτική θέση που κατέχουν η  Μακεδονία και η Θράκη στα Βαλκάνια, η προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας και της καινοτομίας, καθώς και η πορεία των σημαντικών έργων υποδομής που βρίσκονται υπό σχεδιασμό και κατασκευή στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πύρινα μέτωπα στον Έβρο.

Ο κ. Κωνσταντινίδης καλωσόρισε τον Γενικό Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της Βόρειας Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στην τόνωση της παραγωγικής δραστηριότητας.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο εργασίας: Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Κάλυψη» με καταβολή ενοικίου από το κράτος

@dmin

Κανένας αλλοδαπός δεν θα λαμβάνει υπηρεσίες ΕΣΥ χωρίς να πληρώνει

admin

Νέοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές των νοσοκομείων του ΕΣΥ

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα