Δελτία ΤύπουΣώματα ασφαλείας

Ε.Α.Υ.ΘΕΣ: Προτάσεις για την αντιμετώπιση της μαζικής προσέλευσης πολιτών στα γραφεία ταυτοτήτων

Έγγραφο με προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της μαζικής προσέλευσης πολιτών για την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο με κοινοποίηση στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Χρήστο Μπουλούμπαση, και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Γεώργιο Παπαδόπουλο, έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Κύριε Αρχηγέ,

Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία ταυτοτήτων δεν έχει προηγούμενο. Πλέον συμπολίτες μας προστρέχουν από τις βραδινές ώρες και κατασκηνώνουν κυριολεκτικά έξω από τα αστυνομικά τμήματα έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν προτεραιότητα την επομένη και να καταφέρουν να εκδώσουν παλαιού τύπου ταυτότητα.

Είναι ευνόητο ότι αυτή η μαζική προσέλευση δεκάδων ατόμων μέσα και έξω από τα αστυνομικά τμήματα, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία τους καθώς και στο σύνολο των αστυνομικών υπηρεσιών που εδρεύουν εκεί.

Κρίνεται αναγκαίο να υπάρξουν αλλαγές οι οποίες θα συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των  αστυνομικών υπηρεσιών και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας που  στελεχώνουν τα γραφεία ταυτοτήτων.

Ειδικότερα σας αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με όσα έχουμε πληροφορηθεί από τα μέλη μας, πάνω από 3500 άτομα έχουν αιτηθεί αλλαγή ταυτότητας σε κεντρικά τμήματα ασφαλείας που εκδίδουν ταυτότητες.

Κατόπιν των προαναφερθέντων προτείνουμε:
  • Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να προωθήσει ενημερωτική καμπάνια έκδοσης ταυτότητας αποκλειστικά και μόνο με τηλεφωνικό  ραντεβού ώστε να αποφευχθούν οι ουρές και η ταλαιπωρία των συμπολιτών μας αλλά και των συναδέλφων μας.
  • Την άμεση ενίσχυση των γραφείων ταυτοτήτων με αστυνομικό προσωπικό. Ειδικότερα προτείνουμε την αξιοποίηση των συναδέλφων οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου και μπορούν να εκτελέσουν τα ως άνω καθήκοντα,  έτσι ώστε να μην επέλθει μείωση στις ήδη ελλιπείς περιπολίες.

Τονίζουμε, ότι η κατάσταση στο σύνολο των Τμημάτων Ασφαλείας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης καθίσταται οριακή, καθόσον ενημερωνόμαστε ότι πολίτες διαπληκτίζονται μεταξύ τους για την σειρά προτεραιότητας ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου κάποιοι εξ αυτών απειλούν ακόμη και με μηνύσεις συναδέλφους μας για τις καθυστερήσεις που προκύπτουν.

Ταυτόχρονα, επισημαίνουμε ότι σε ορισμένα γραφεία ταυτοτήτων υπάρχει μειωμένο προσωπικό λόγω θερινών αδειών, το οποίο από τη μία πρέπει να εξυπηρετήσει τους δεκάδες πολίτες που περιμένουν στην ουρά και από την άλλη να ανταποκρίνεται στις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις.

Κλείνοντας, οφείλουμε να σας γνωρίσουμε ότι οι συνάδελφοί μας στα γραφεία ταυτοτήτων, με δική τους πρωτοβουλία εκτελούν υπερεργασία  ώστε να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν στο μέτρο του δυνατού τους συμπολίτες μας.

Κύριε Αρχηγέ,

Επειδή οι ουρές αυτές θεωρούμε ότι θα συνεχιστούν εξίσου και με την έναρξη έκδοσης των νέων ταυτοτήτων παρακαλούμε όπως εξετάσετε και υιοθετήσετε τις προτάσεις μας, οι οποίες αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των γραφείων ταυτοτήτων αλλά και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Πρόεδρος                        Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Με 161 Κέντρα Υγείας και 42 Π. Ιατρεία στη μάχη του κορονοϊού

Ioannis Terzakis

ΥΠ.ΕΘ.Α: Πρόσληψη 1600 Επαγγελματιών Οπλιτών στο στρατό (ΦΕΚ)

@dmin

Γ.Ε.Δ Κεντρικής Μακεδονίας: Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα