Επικαιρότητα

Τέλη κυκλοφορίας: Παράταση μέχρι της 28 Φεβρουαρίου 2023

Έως το τέλος Φεβρουαρίου (28/12) έλαβαν παράταση για τους κατόχους τροχοφόρων, η καταβολή των Τελών Κυκλοφορίας (2023).

Η εκτύπωση των Τελών Κυκλοφορίας 2023 γίνεται μέσω της εφαρμογής myCAR της ΑΑΔΕ, συμπληρώνοντας το ΑΦΜ και τον αριθμό κυκλοφορίας της πινακίδας του αυτοκινήτου.

Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας (2023) γίνεται μέσω του αποκόμματος και του μοναδικού αριθμού πληρωμής που βρίσκεται στο ειδοποιητήριο από το TaxisNet  και εξοφλείται μέσω τραπέζης είτε ηλεκτρονικά, είτε στα κατά τόπους καταστήματα. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης μέσω πιστωτικής κάρτας, αφού οι τράπεζες προσφέρουν έως 12 άτοκες δόσεις για την αποπληρωμή τους.

Όσα ζευγάρια έχουν στην κατοχή ένα όχημα με συνιδιοκτησία πληρώνει ο ένας από τους δύο, ενώ αν εκ λάθους καταβληθούν δύο φορές τα Τέλη Κυκλοφορίας, τα χρήματα δεν επιστρέφονται .

Ποιοι δεν πληρώνουν

Ισχύει πλήρης απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τους γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία. Η απαλλαγή ισχύει έως και το έτος ενηλικίωσης του αναπήρου για ένα μόνο όχημα.

Από τα τέλη κυκλοφορίας απαλλάσσονται και τα ενήλικα άτομα με αναπηρία, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Πλήρης παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
  • Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
  • Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
  • Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%.
  • Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40.
  • Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία).
  • Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
  • Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού
  • Αυτισμός, εφ’ όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και έχει ανάγκη βοήθειας.

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων όσοι θέλουν να τα θέσουν σε ακινησία. Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ακινησίας», οι κάτοχοι των οχημάτων, δεν χρειάζεται να επισκεφθούν την εφορία.

Με ηλεκτρονική αίτηση η οποία περιλαμβάνει τα ακριβή στοιχεία της πόλης, της οδού και του αριθμού του σημείου ακινητοποίησης του οχήματος, ολοκληρώνεται η σχετική διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ξεκινούν την Δευτέρα οι αιτήσεις για επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια σε νέους και νέα ζευγάρια

@dmin

Οι καταλήψεις φέρνουν μαθήματα Σάββατα και αργίες

Αλεξανδρούπολη: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – ΒΙΝΤΕΟ

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα