Δημοτικές Εκλογές 2023Εκλογές

Δήμος Καλαμαριάς: «ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ» για την Δημαρχία πάει η Χρύσα Αράπογλου

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της για Δήμαρχος Καλαμαριάς προχώρησε η πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου μέσω του προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνική δικτύωσης.

Αγαπητές φίλες και φίλοι, συνδημότισσες και συνδημότες, όταν υπάρχει ένα μεγάλο κίνητρο, όταν αγαπάς κάτι πολύ, όταν οι ανάγκες του τόπου που γεννήθηκες και ζεις μεγαλώνουν, όταν οι κίνδυνοι υποβάθμισης μεγεθύνονται, όταν αισθάνεσαι ότι η εμπειρία που συσσώρευσες μπορεί να είναι χρήσιμη, τότε η απόφαση συμμετοχής γίνεται χαρά, επιλογή χρέους και ευθύνης.

Η πενταετία μετά τις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη, είναι μία μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία καλύτερη πόλη.

Είναι τιμή για μένα να είμαι επικεφαλής μίας παράταξης που θα αγωνιστεί, με Σχέδιο και αποφασιστικότητα, για ένα καλύτερο μέλλον για την Καλαμαριά. Το νιώθω ως χρέος τιμής στους πρόσφυγες προγόνους μας αλλά και ως χρέος μέλλοντος στα παιδιά μας.

Γνωρίζω ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί.

Με φίλους και συνεργάτες που έχουν αυτοδιοικητική εμπειρία και αναγνωρισμένο έργο, αλλά και με νεότερους που μοιράζονται την ίδια διάθεση συμμετοχής, σας καλούμε σε μία δημιουργική συνομιλία, σε μία κοινή διαδρομή με πάθος και ορθολογισμό, «με λογισμό και μ’ όνειρο».

Με καθαρές θέσεις για την Αυτοδιοίκηση και την Καλαμαριά.

Πιστεύουμε στην αξία και την ανάγκη ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Αποσπασματικές ιδέες, μετέωρες προτάσεις, επιμέρους σχεδιασμοί που ανατρέπονται ή λησμονούνται αλλά και εξωγενείς αποφάσεις, μικρά και μεγάλα συμφέροντα, έφεραν και θα φέρουν στο μέλλον την τοπική κοινωνία, σε θέση άμυνας και αμηχανίας.

Τα πλεονεκτήματα της μεγάλης ακτογραμμής, το «Παλατάκι», οι αδόμητες περιοχές από το Καραμπουρνάκι μέχρι την Μίκρα, το Κόδρα, όλοι οι ελεύθεροι χώροι των πρώην στρατοπέδων, από πλεονεκτήματα και δυνατότητες ανάπτυξης αστικού πρασίνου, περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών, πάρκων ανοιχτής παιδείας και πολιτισμού, έχουν μετατραπεί σε αντικείμενα δημοπρατήσεων, χωρίς καμία συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας.

Όλα αυτά, την εποχή που ολόκληρος ο πλανήτης αναγνωρίζει τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης για πόλεις που «αξίζει να ζεις και να εργάζεσαι», την εποχή που όλες οι αναπτυγμένες χώρες αναγνωρίζουν τη σημασία της κοινωνικής συμμετοχής στους χωροταξικούς σχεδιασμούς.

Το παραλιακό μέτωπο, τόπος ισχυρής ιστορικής μνήμης, με τα ίχνη της αρχαίας Θέρμης αλλά και των Απολυμαντηρίων της προσφυγιάς που έχτισε την Καλαμαριά, υπήρξε για δεκαετίες, ρυμουλκό της ανάπτυξής της, κέντρο πολιτισμού, αναψυχής και ψυχαγωγίας. Σήμερα, αδιάβατο σε μεγάλο τμήμα του, προδίδει εγκατάλειψη και παρακμή.

Στις πόλεις της άλλης Ευρώπης δενδροφυτεύονται λεωφόροι, ενώνονται ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, δημιουργούνται καινούργιοι πόλοι πολιτισμού.

Οι παράκτιες περιοχές αξιολογούν τους κινδύνους της αλλαγής της στάθμης της θάλασσας, θωρακίζουν την ανθεκτικότητά τους, σχεδιάζουν τοπικά και αξιώνουν κεντρικά, έργα ήπιας ανάπτυξης.

ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΊΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Η Καλαμαριά έχει ανάγκη από

  • Ενοποιήσεις ελεύθερων χώρων.
  • Ενιαίο σχεδιασμό για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη και το Κόδρα.
  • Εστιασμένο σχεδιασμό για τη ζώνη της γραμμής του μετρό, στο ιστορικό κέντρο του Δήμου αλλά και την περιφέρεια με τους σημαντικούς οδικούς και εμπορικούς άξονες. Απαιτούνται άμεσες αποφάσεις, διαφορετικά μπορεί η γραμμή του μετρό να βοηθήσει στη γρήγορη μετακίνηση των κατοίκων προς το κέντρο και να πλήξει, ταυτοχρόνως, την οικονομική και επαγγελματική δραστηριότητα της Καλαμαριάς.
  • Σχέδια Γειτονιάς, που θα περιλαμβάνουν τις βασικές κοινωνικές και εκπαιδευτικές υποδομές, τον εσωτερικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό με στόχο τη διεύρυνση του χώρου για τους πεζούς, για ΑμεΑ, για τα παιδιά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη των ήπιων επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Τη βιοκλιματική αναβάθμιση και τους ελέγχους ανθεκτικότητας των κτιρίων, τη δημιουργία πάρκων γειτονιάς (πάρκα τσέπης), για τα οποία η Καλαμαριά ήταν πρωτοπόρα τη δεκαετία του 80.

Η σημερινή δημοτική αρχή, αποδεικνύεται από ανεπαρκής έως και απρόθυμη να αντισταθεί αποφασιστικά στην πλημμυρίδα των διεκδικήσεων των πάσης φύσεως συμφερόντων, αλλά και να συσπειρώσει τους κατοίκους, συγκροτώντας μία δύναμη ανατροπής της υποβάθμισης και της στασιμότητας. Σχετικά πρόσφατο παράδειγμα, η απουσία εισήγησης και πρότασης από τη διοίκηση του Δήμου, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τους κινδύνους απώλειας των ελεύθερων χώρων!

Αρκετός χρόνος σπαταλήθηκε.

Η Καλαμαριά δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί αμήχανη τις μικρές και μεγάλες παρελάσεις πάσης φύσεως «αρμοδίων», που, εντέλει, δηλώνουν αναρμόδιοι να λύσουν τα προβλήματά της και αδύναμοι να συγκροτήσουν ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο για την επόμενη μέρα της.

Στην Καλαμαριά έχουμε ιστορική ευθύνη αλλά και χρέος μέλλοντος να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά που κινδυνεύουν. Με αποφασιστικότητα, τεκμηριωμένη διεκδίκηση και προτάσεις.

Πιστεύουμε στις αξίες της ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ – ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ

Εδώ και χρόνια, η πολύπλευρη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις, αξιολογείται ως δείκτης ποιότητας της Δημοκρατίας.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις, οι κίνδυνοι διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, οι αυξημένες απαιτήσεις των πολιτών για διαφάνεια και λογοδοσία δείχνουν το δρόμο για έναν άλλο τρόπο λειτουργίας του Δήμου. Η συμμετοχή δεν αφορά μόνον στον προεκλογικό χρόνο.

Μπορεί και πρέπει να είναι μία διαρκής λειτουργία με δομημένες διαδικασίες διαβούλευσης για κάθε μικρό ή μεγάλο θέμα. Ένα πεδίο γνωριμίας των πολιτών, ώσμωσης και σεβασμού των διαφορετικών απόψεων, μία παιδευτική διαδικασία δημοκρατικής συνύπαρξης.

Κορύφωση των διαλόγων ευθύνης για την κοινή μας μοίρα, για το μέλλον της πόλης μας, είναι ο Συμμετοχικός Προϋπολογισμός.

Πιστεύουμε ότι  Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ
  • Εμπιστευόμαστε και στηριζόμαστε στον επαγγελματισμό και τη διάθεση προσφοράς των εργαζομένων του Δήμου. Οι αντιλήψεις μίας διοίκησης επιλεκτικών συνεργασιών και προσωπικής προβολής ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
  • Ενισχύουμε τα δίκτυα συνεργασίας των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου. Το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι σχέσεις συνεργασίας και ο εθελοντισμός, είναι προϋπόθεση και εγγύηση λειτουργίας ενός Δήμου που χαίρεσαι να ζεις.
  • Απέναντι στο φάσμα μίας αυξανόμενης φτωχοποίησης, δημιουργούμε και ενισχύουμε ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και δεσμευόμαστε ότι κανένας πολίτης της Καλαμαριάς δεν θα είναι μόνος.

Πιστεύουμε στη δύναμη μίας ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Η Καλαμαριά πρέπει και μπορεί να συγκροτήσει μία μεγάλη δημοκρατική, προοδευτική συμμαχία που θα τιμά την Ιστορία της και θα εγγυηθεί το μέλλον της.

Σας καλώ να δουλέψουμε μαζί για την Καλαμαριά της συμμετοχής, της αλληλεγγύης, της στοχοθεσίας, της δημιουργίας, του πολιτισμού, της συλλογικής αυτοπεποίθησης.

Χρύσα Αράπογλου

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αριστοτέλη: Οι 182 υποψήφιοι της «Ομοφωνίας» του Δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου

@dmin

Δήμος Ωραιοκάστρου: Έξι Πρόεδροι Κοινοτήτων στηρίζουν την υποψηφιότητα Τσακίρη

@dmin

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Οι Υποψήφιοι του συνδυασμού Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα