Δημοτικές Εκλογές 2023

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: «Άναψαν τα αίματα» μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων

Σε «πόλεμο δηλώσεων» έχει μετατραπεί η το περίφημο «Debate» ανάμεσα στους δύο υποψηφίους στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό και τον «αντίπαλο» του στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση της 15ης Οκτωβρίου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη.
Δήλωση Δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού

«Ο κ. Αλεξανδρίδης υπαναχώρησε και δε θα συμμετάσχει στο debate που είχε προγραμματίσει η TV100 για σήμερα το πρωί. Λυπάμαι για την επιλογή του. Αποδεικνύει την πλήρη αδυναμία του να υπερασπιστεί τις πολλές και συχνά αντιφατικές υποσχέσεις του, τις οποίες καταχρηστικά ονομάζει πρόγραμμα. Ο διάλογος μας – απαραίτητο στοιχείο για μία ουσιαστική προεκλογική περίοδο- θα κατεδείκνυε ότι είναι καλός στο να τάζει λαγούς με πετραχήλια προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά εντελώς ανεπαρκής να μιλήσει για την ουσία της δουλειάς ενός Δημάρχου , για την προοπτική του τόπου μας. Το κατάλαβε και … απέδρασε. Όμως, δεν μπορεί να αποδράσει και από την κρίση των συνδημοτών μας οι οποίοι απαιτούν σύγκριση λόγου και έργου.

«Θα μπορούσα να θυμίσω, για την περίπτωση του κ. Αλεξανδρίδη, τη ρήση: “Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος”. Θα ήθελα όμως, να δώσω άλλη μια ευκαιρία στον κ. Αλεξανδρίδη να επανορθώσει, προς όφελος της ενημέρωσης των πολιτών – μιας ενημέρωσης που κερδίζει πολλά περισσότερα από το διάλογο μας παρά από τους παράλληλους μονολόγους μας. Για αυτό, κρατώ ανοιχτή την πρόσκληση για ένα διάλογο: Όπου θέλει, όπως θέλει, όποτε θέλει (πριν την Κυριακή)».

Απάντηση Υποψηφίου Δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη

Μετά την πρωινή ανακοίνωση του Κλεάνθη Μανδαλιανού, ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον συνυποψήφιό του ότι δεν κάνει καθαρό προεκλογικό αγώνα.

«Ο προεκλογικός αγώνας, κ. Μανδαλιανέ, γίνεται με όρους καθαρούς και κυρίως με στάση ευπρέπειας απέναντι στους πολίτες και στον κάθε ανθυποψήφιο. Είναι ηλίου φαεινότερον, με βάση τη στάση που εσείς τηρείτε, ότι θέλετε να επιβάλλετε έναν προεκλογικό αγώνα με τους δικούς σας κανόνες και όρους».

«Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η εμμονή σας να προχωρήσουμε σε debate σε ένα συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, όταν υπάρχουν τόσοι άλλοι τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (Βεργίνα, Atlas, Euro, Europe One, Δίον, Γνώμη κτλ.), στους οποίους δεν προσέρχεστε να συζητήσουμε και μάλιστα χωρίς να παρουσιάζετε κάποιο επιχείρημα, που να έχει έστω έναν μανδύα πειστικότητας. Αυτό που επίσης συνεχίζετε να επιχειρείτε, είναι με βαρύγδουπες υποσχέσεις να τάζετε μεγάλα έργα στους συμπολίτες μας. Ωστόσο, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, γιατί το μόνο που είδαμε όλοι οι πολίτες Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου στα τέσσερα χρόνια της διοίκησής σας είναι απλώς κάποια βαμμένα πεζοδρόμια».

«Δυστυχώς για εσάς, το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο και αυτό οι συμπολίτες μας το καταλαβαίνουν. Φαίνεται ότι το πρόγραμμά μας εντυπωσιάζει και εσάς τον ίδιο, διότι διαφορετικά δεν θα στεκόσασταν πίσω από φυλλωσιές, ώστε να ακούτε προεκλογική μας ομιλία, με την ελπίδα να μη γίνετε αντιληπτός. Στην επόμενη προεκλογική μας συγκέντρωση σας προσκαλούμε να καθίσετε στην πρώτη σειρά των θέσεων. Έτσι θα μπορείτε ευκολότερα να κλέψετε κάποιες από τις προτάσεις μας και να τις χρησιμοποιήσετε ως δικές σας. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με τους ίδιους καθαρούς όρους μέχρι την Κυριακή και ευχόμαστε να έχετε υγεία εσείς και η οικογένειά σας».

«Δεν θα χάσουμε χρόνο σε ανούσιες αντιπαραθέσεις, διότι είναι πάρα πολλά τα προβλήματα του δήμου που μας παραδίδετε και το μόνο μέλημά μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε. Σε αυτά επικεντρωνόμαστε, ώστε ακόμα και τις πρώτες εκατό ημέρες της διοίκησής μας η εικόνα του τόπου μας να είναι τελείως διαφορετική. Κύριε Μανδαλιανέ, εμείς δεν θα προχωρήσουμε σε κανέναν χαρακτηρισμό, για το αν είστε καλός ή κακός ως άνθρωπος. Εμείς το μόνο που θα πούμε, είναι ότι είστε ένας ανεπαρκής δήμαρχος».

Ανταπάντηση του Δημάρχου Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, στον κ. Λευτέρη Αλεξανδρίδη

«Ο κ. Αλεξανδρίδης είναι Πρωταγωνιστής όχι μόνο στο να κρύβεται αλλά και στο να διαστρεβλώνει. Ισχυρίζεται ότι αποφεύγω το debate, ενώ είναι αυτός που υπαναχώρησε και δεν προσήλθε στην TV100. Αναφέρει άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι όμως δεν απέστειλαν, ενόψει της  Κυριακής, καμία πρόσκληση για debate. Θα τις δεχτούμε όλες.  Εξαίρεση αποτελεί ένας τηλεοπτικός σταθμός του οποίου ο ιδιοκτήτης έχει στενό συγγενικό του πρόσωπο στο ψηφοδέλτιο του κ. Αλεξανδρίδη. Μόνο σε ένα τόσο προστατευμένο περιβάλλον μπορεί να σταθεί ο κ. Αλεξανδρίδης; Για μια ακόμη φορά κρύβεται και δεν απαντά: Γιατί δεν ήρθε στο προγραμματισμένο  debate της TV 100 ; Τα περί ” φυλλωσιάς ” αποδεικνύουν ποιος είναι πραγματικά.  Δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Πανηγυρική επανεκλογή του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με 60,7%

@dmin

Κώστας Πετρίδης: «Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά»

@dmin

Δήμος Βόλβης: Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Διαμαντή Λιάμα για την εκλογή του

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα