Δελτία Τύπου

Δήμος Θέρμης: Δύο εθελοντικές αιμοδοσίες τον Οκτώβριο

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας, το Κοινωνικό Φαρμακείο και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Χατζηδημητρίου Φανή απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση στις εθελοντικές αιμοδοσίες που θα διοργανωθούν τον μήνα Οκτώβριο.

Η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία θα διεξαχθεί την Κυριακή 15/10/2023 το πρωί από τις 09.00- 13.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (Καραολή & Δημητρίου), σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Άγιος Παύλος.

Στην συνέχεια θα διοργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία στα Βασιλικά την Δευτέρα 16/10/2023 το απόγευμα από τις 17:00 έως 20:00 στο κτίριο της Κοινότητας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και της προέδρου κ. Γιαννιού Όλγας.

Η αιμοδοσία είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που αφορά όλους μας. 

Η έγκαιρη πρόσβαση σε μετάγγιση αίματος από μονάδα που έχει ληφθεί μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας συνιστά μέτρο εξοικονόμησης ζωής. Δίνοντας αίμα, βοηθάμε να σωθούν έστω και 3 ζωές με μια μονάδα αίματος.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια ευγενή πράξη, και οι αιμοδότες δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και την κοινωνική ευθύνη απέναντι στο ανθρώπινο σύνολο.Σας προσκαλούμε όλους να στηρίξετε αυτόν τον σκοπό.

Για τους πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν τις ανάγκες των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου θα υπάρχουν ειδικά κουτιά συλλογής φαρμάκων. Με την ευγενή χορηγία του Δήμου Θέρμης, θα διανεμηθούν δωρεάν μπρελόκ που θα αναγράφουν την ομάδα αίματος.

Οι εθελοντές αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΟΑΣΘ: Αλλαγές στη λειτουργία εκδοτηρίων λόγω covid-19

@dmin

Δ. Κούβελας: «Λύνουμε το γόρδιο δεσμό για τη χρήση του Καυταντζογλείου από τον ΠΑΟΚ»

ΠΟΕ-ΟΤΑ: “Απεργία – αποχή σε Ληξιαρχεία/Δημοτολόγια

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα