Δελτία ΤύπουΧρηματοδότηση

Δ. Κούβελας: «Ο πολίτης πρέπει να γνωρίζει που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ που δίνεται σε ΜΚΟ»

Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Προστασία του εθελοντισμού, ενίσχυση της δράσης της  Κοινωνίας των Πολιτών και φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κοινωφελούς δράσης των Ο.Κοι.Π.», αναφέρθηκε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Δημήτρης Κούβελας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κούβελας, «Το Υπουργείο βάζει για πρώτη φορά τάξη στο μέχρι τώρα άναρχο τοπίο που αφορούσε τις Οργανώσεις Κοινωνίας των Πολιτών και τον Εθελοντισμό».

«Προχωρούμε στην ενιαία ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στην καταχώρηση, εγγραφή και  χρηματοδότηση των εθελοντικών οργανώσεων, οι οποίες λειτουργούν στη χώρα μας.  Ενισχύουμε τη διαφάνεια και απαλλαγόμαστε από τις «αμαρτωλές» ΜΚΟ,  στοχεύοντας στην ακεραιότητα, τη χρηστή διαχείριση και τη συνεχή λογοδοσία τους», είπε ο κ. Κούβελας.

Ο βουλευτής ανέφερε ότι «Πλέον θα υπάρχει βάση δεδομένων και ειδικό μητρώο Οργανώσεων Κοινωνίας των Πολιτών στο Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το οποίο θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις παροχής της κρατικής χρηματοδότησης. Παράλληλα για πρώτη φορά θα τεθούν οι απαραίτητοι κανόνες, μέσα από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, για την εθελοντική απασχόληση και θα εφαρμοστεί η ασφαλιστική κάλυψη των εθελοντών».

Σύμφωνα με τον κ. Κούβελα, θεσπίζονται φορολογικά κίνητρα για δωρεές υπέρ κοινωφελών σκοπών και κοινωφελών φορέων και καθιερώνεται μία ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση των οργανώσεων που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Κούβελας υποστήριξε ότι, «Για πρώτη φορά σε ένα ενιαίο νομοθετικό πλαίσιο ρυθμίζονται οι σχέσεις του κράτους με την κοινωνία των πολιτών και τον εθελοντισμό με την ελάχιστη κρατική παρέμβαση, ενώ ο πολίτης θα γνωρίζει πλέον σε ποια εθελοντική δράση πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ που πληρώνει»

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Ο μύστακας, το μακιγιάζ, το πηλίκιο και το ταπεράκι! Είμαστε σοβαροί;;;

@dmin

Ε.Α.Υ.ΘΕΣ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποστελέχωση του Α.Τ Ευόσμου

@dmin

Δ. Κούβελας: «Άμεση προτεραιότητα η αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων στον Δήμο Παύλου Μελά»

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα