ΟικονομίαΧρηματοδότηση

Τεράστια επένδυση Φωτοβολταϊκών στην Άσσηρο και την Κριθιά

Εδώ και λίγες ημέρες κατατέθηκε ο φάκελος της κατασκευής υποσταθμού της τάξεως 50 MW στην ευρύτερη περιοχή της Ασσήρου και της Κριθιάς .

Σε Συνομιλία που είχαμε με τον κ. Αθανάσιο Ντόκα, τον άνθρωπο που έχει αναλάβει την δημιουργία και την επίβλεψη όλου του Project μας τόνισε :
“Όλο το εγχείρημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο στην υλοποίηση του διότι αρχικά έπρεπε να βρεθεί ένας μεγάλος αριθμός ακινήτων ( 47 στην Κριθιά και 12 στην Άσσηρο) .

Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να συζητήσουμε με πάρα πολλούς ανθρώπους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Στην συνέχεια έπρεπε να τους εξηγήσουμε με όλες τις λεπτομέρειες όλο το σχέδιο της επένδυσης ώστε να ξεπεράσουν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων όλους του φόβους τους, για την παραχώρηση της γης, καθώς η ενοικίαση της, θα τους αποφέρει κέρδη πολλαπλάσια της αξίας τους σε μακροχρόνια μίσθωση.”

Την νομική έρευνα των υπό επένδυση ακινήτων στον μεγαλύτερο βαθμό ανέλαβε το δικηγορικό γραφείο της κ. Κουλτούκη Μαρίας και τα όποια προβλήματα προέκυψαν σχετικά με την μέτρηση των ακίνητων, τον σχεδιασμό των τοπογραφικών, καθώς και τις αιτήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες τα έφερε εις πέρας το Γραφείο της τοπογράφου κ. Αλεπα Ελισάβετ .

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλο το Project της επένδυσης θα καταλαμβάνει έκταση 680 στρεμμάτων αποτελούμενο από διάσπαρτα ακίνητα στην Άσσηρο και με τον κύριο όγκο των ακίνητων να βρίσκονται στην περιοχή της Κριθιάς.

Οφέλη της επένδυσης

Τα οφέλη της επένδυσης αυτής είναι σημαντικά για το περιβάλλον και την κοινωνία. Οφέλη για τον καταναλωτή, για τις αγορές ενέργειας και για τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στην προκειμένη περίπτωση το όφελος των ιδιοκτητών ακινήτων είναι οικονομικό.

Η απόδοση ανά στρέμμα είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε καλλιέργεια του αγροκτήματος του.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ξεκινούν οι Φθινοπωρινές εκπτώσεις πόσο θα κρατήσουν

Ioannis Terzakis

Αναμένεται πρόσκληση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, Πράσινων Σημείων στους Δήμους

admin

Η πληρωμή του ενοικίου θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα