Υπουργεία

Θεοδωρικάκος: «Αυτονόητη η ιθαγένεια στα 7 χρόνια για τους πρόσφυγες.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που συζητείται στη Βουλή, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι δίνεται η δυνατότητα για αίτηση ιθαγένειας στους πρόσφυγες στα επτά και όχι στα τρία χρόνια.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε: «Κάνουμε κάτι που είναι αυτονόητο και λογικό. Δεν μπορεί κάποιος που εισέρχεται παράνομα στη χώρα και παίρνει το καθεστώς πρόσφυγα και στα τρία χρόνια να γίνει Έλληνας ενώ ένας αλλοδαπός που έχει μπει νομίμως στην Ελληνική Δημοκρατία, να αποκτά το δικαίωμα να ζητήσει την ιθαγένεια σε επτά χρόνια. Το εξισώσαμε γιατί αυτό ήταν το δίκαιο και λογικό και όποιοι μπαίνουν στη χώρα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν την αίτηση ιθαγένειας σε επτά χρόνια».

Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Θεοδωρικάκος θύμισε ότι τα κλειστά κέντρα ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης που τώρα υλοποιείται. «Τα κλειστά κέντρα πρέπει να γίνουν γιατί δεν είναι δυνατόν να συνεχισθεί η ανεξέλεγκτη συσσώρευση ανθρώπων σε ανοικτούς χώρους τύπου Μόρια. Αυτός είναι ένας τεράστιος κίνδυνος και για την υγεία και για την ασφάλεια όλων. Τόσο των ίδιων των μεταναστών όσο και των συμπατριωτών μας. Πρέπει να μπει ένα τέλος και αυτό γίνεται». Επισήμανε ότι δεν μπορεί όποιος έρχεται παράνομα στη χώρα να κυκλοφορεί ελεύθερα και τόνισε ότι πρέπει να γίνει αποσυμφόρηση των νησιών.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται ανάλογα στην περίπτωση.

Πώς μπορώ να γίνω Έλληνας

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΣ: Επιχορήγηση 84 Δήμων με 92 εκατ. Ευρώ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους

@dmin

Υπουργείο Εργασίας: Πρόστιμα στις εταιρίες Wolt και efood

@dmin

Προεδρία της Δημοκρατίας: Ορκωμοσία Υπουργών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα