ΔήμοιΟικονομία

Το χρονικό “δολοφονίας” του τουρισμού στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στον δήμο Βόλβης (Βίντεο)

Ομιλία του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης Σ. Φάμελλου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την κύρωση συμφωνίας για τη συνεργασία της Ελλάδας με τη Σερβία στον τομέα του Τουρισμού

Με μία υψηλοτάτου κόστους αποστολή και μία φαντασμαγορική παραγωγή, με φόντο το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο κύριος Μητσοτάκης, στις δεκατρείς (13) Ιουνίου κάλεσε τους τουρίστες να επισκεφτούν την Ελλάδα, υπερηφανευόμενος για τις εντυπωσιακές μας επιδόσεις απέναντι στην πανδημία. Έχουμε προετοιμαστεί προτάσσοντας τα θέματα ασφάλειας, είπε ο κύριος Μητσοτάκης, και έτσι ξεκίνησε η καμπάνια ενίσχυσης του ελληνικού τουρισμού, βάσει τουλάχιστον των λεγόμενων της κυβέρνησης. Τα πράγματα όμως τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν όπως ήθελε να τα παρουσιάσει η κυβέρνηση, επενδύοντας μόνο στην επικοινωνία. Κατά αρχάς, η κυβέρνηση προσπάθησε να εκμεταλλευτεί κομματικά την επιτυχημένη συμπεριφορά και ανταπόκριση της κοινωνίας, αλλά δεν υιοθέτησε τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της οικονομίας με τα Προγράμματα “Μένουμε Όρθιοι”. Έτσι σήμερα, βλέπουμε ήδη αρνητικά αποτελέσματα και στην υγεία και στην οικονομία, και ιδιαίτερα στον τουρισμό.

Η πραγματικότητα σάς διαψεύδει στον τομέα του τουρισμού και ειδικότερα σε σχέση με τη Σερβία, ενώ σήμερα συζητάμε στη Βουλή την κύρωση συμφωνίας για τουριστική συνεργασία της Ελλάδας με τη Σερβία.

Οι πρώτοι που πλήρωσαν τις επιπτώσεις της χωρίς σχέδιο και συντονισμό και επιφανειακής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν οι επαγγελματίες στη Βόρεια Ελλάδα, στο Στρυμονικό κόλπο, στη Χαλκιδική και τις ακτές της Πιερίας.

Στις δεκατρείς (13) Ιουνίου, το βράδυ, κάνατε το σόου του κυρίου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη, τους καλέσαμε στην Ελλάδα, και, στις δεκατέσσερις (14) Ιουνίου, το βράδυ της Κυριακής, εκδώσατε Προεδρικό Διάταγμα για το κλείσιμο των συνόρων για τους τουρίστες από τη Σερβία και γενικά τα Βαλκάνια, ανατρέποντας τον προγραμματισμό των ανθρώπων που είχαν κάνει κρατήσεις καταλυμάτων στην περιοχή αλλά και διακρατικές συμφωνίες. Τη Δευτέρα δεκαπέντε (15) Ιουνίου, μάθαμε από δημοσιεύματα ότι δώδεκα χιλιάδες (12.000) Σέρβοι τουρίστες βρίσκονταν στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων, στα σύνορα με την Ελλάδα, μην μπορώντας να εισέλθουν στη χώρα. Όλοι αυτοί οι τουρίστες, εξαιτίας των δικών σας αδυναμιών και ελλείψεων πήγαν τελικά είτε στο Μαυροβούνιο, είτε στη Μαύρη Θάλασσα και οι επαγγελματίες του Στρυμονικού Κόλπου, ειδικότερα του Δήμου Βόλβης, περιμένοντας τους τουρίστες που είχαν κάνει κρατήσεις, προσέλαβαν και προσωπικό, αλλά οι τουρίστες δεν ήρθαν. Ακολούθησε, την επόμενη μέρα, παρέμβαση του κυρίου Δένδια, άλλο ένα πισωγύρισμα που μάς εξέθεσε ακόμη περισσότερο απέναντι στη Σερβία και τους τουρίστες οι οποίοι προφανώς δεν μπορούσαν να περιμένουν πάνω από ένα 24 ωρο στα σύνορα.

Στις τριάντα (30) Ιουνίου, είχαμε επίσημη ανακοίνωση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κύριο Πέτσα, για το άνοιγμα όλων των πυλών εισόδου της χώρας την επόμενη μέρα, Τετάρτη, πρώτη (1) Ιουλίου κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ανοίγουν, μάς είπε, οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών, και των Κήπων. Έφτασε δε σε σημείο να δηλώνει, ο αθεόφοβος, ότι ανοίγουν τα σύνορα στις Καστανιές που ήταν κλειστά από τον Φεβρουάριο, με τα επεισόδια που είχαν λάβει τότε χώρα με τους πρόσφυγες.

Την επόμενη μέρα, πρώτη (1) Ιουλίου, η κυβέρνηση ανακοινώνει το κλείσιμο όλων των βόρειων συνόρων της Ελλάδας, εκτός του Προμαχώνα. Αυτή σας η επιλογή είναι ενδεικτική της προχειρότητας με την οποία ασκείτε πολιτική και της έλλειψης προγραμματισμού εκ μέρους της κυβέρνησης. Φτάσατε σε σημείο να κλείσετε τα σύνορα σε ολόκληρη τη Θράκη με τη Βουλγαρία και να ανοίξετε τον Προμαχώνα, λες και έχει διαφορετικό επιδημιολογικό αποτύπωμα η δυτική σε σχέση με την ανατολική Βουλγαρία.

Σε κάθε περίπτωση, ο τουρισμός της Θράκης και της Σαμοθράκης, του Έβρου και της Ροδόπης και της Ξάνθης δεν σάς ενδιέφερε. Το αλαλούμ ανοίγματος και κλεισίματος των συνόρων την ίδια μέρα, είχε ως αποτέλεσμα πάλι οι Σέρβοι τουρίστες να μείνουν εκτός συνόρων, καθώς και πάλι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στις περιοχές του Στρυμονικού Κόλπου, του Δήμου Βόλβης αλλά και της Χαλκιδικής και της Πιερίας, να μείνουν χωρίς πελάτες.

Τα κάνατε όλα μπάχαλο και επιπλέον για τους επαγγελματίες, τουριστικούς πράκτορες και τα λεωφορεία που εξυπηρετούν τις περιοχές με ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, δεν εκδώσατε υγειονομικά πρωτόκολλα και τους αφήσατε εκτός ενισχύσεων. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για την πληρότητα στα αεροπλάνα, για τα τρένα και τα αστικά λεωφορεία, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι επαγγελματίες, η μεσαία τάξη, να είναι εκτός μέτρων και να μην τους δίνετε καν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. Αυτά μάς έχουν μεταφέρει σε συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε πρόσφατα.

Ο Δήμος Βόλβης που έχει κάνει επίσημη συνεργασία με την Περιφέρεια του Νις, αδελφοποίηση με το Δήμο του Κρούσεβατς και πολλές συνεργασίες με Δήμους και αποστολές στη Σερβία για να ενισχύσει τη συνεργασία με τα Βαλκανικά κράτη, τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης αλλά και τον τουρισμό, σήμερα, βιώνει 80% μείωση τζίρου εξαιτίας των δικών σας επιλογών, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής δεν έχουν ενταχθεί σε κάποιο μέτρο στήριξης.

Για όλα αυτά, εσείς είστε μόνο υπεύθυνοι, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σάς παρέδωσε συνεργασίες ανάπτυξης, εκτός από τη Συμφωνία που συζητάμε σήμερα που είναι και αυτή έργο ΣΥΡΙΖΑ. Στις είκοσι οκτώ (28) Μαρτίου του 2019, είχα προσωπικά την τιμή να υπογράψω πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Σερβίας για να εγκατασταθούν εκεί ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος. Αυτό, διότι εμείς ξέρουμε να αναπτύσσουμε συνεργασίες προς όφελος της πατρίδας μας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας και εργασίας. Εσείς, από την άλλη, το μόνο που κάνετε συντονισμένα δυστυχώς είναι να πηγαίνετε την Ελλάδα προς τα πίσω. Παίζετε μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια αλλά το ελληνικό τουριστικό προϊόν, οι επαγγελματίες του κλάδου, οι εργαζόμενοι πάνε τελικά προς τα πίσω εξαιτίας των παλινωδιών σας.

Δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις ανάγκες της κοινωνίας και στις απαιτήσεις της συγκυρίας και για αυτό πρέπει να παραδώσετε τη διακυβέρνηση σε μία πολιτική παράταξη που μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος του λαού, του τόπου, της επιχειρηματικότητας και των εργαζομένων.​

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Τρικκαίων: Προετοιμασία για τον «Μύλο των Ξωτικών»

@dmin

Δήμος Καμένων Βούρλων: Ξεκινά η ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες Ασπρονερίου και «Γαλήνη»

@dmin

Δωρεάν νομικές συμβουλές σε συνταξιούχους, εργαζόμενους και ανέργους, από Δήμο Ιλίου

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα