Δήμοι

Τοποθέτηση Απινιδωτή για τις ανάγκες των Δημοτών Καλοχωρίου

Μία σημαντική πρωτοβουλία το Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού σχολείου Καλοχωρίου υλοποιείται στην πράξη, με την  Δωρεά ενός απινιδωτή από την Α.Χατζόπουλος ΑΕ που εδρεύει στον ομώνυμο Δήμο.

Κάθε χρόνο, χιλιάδες συνάνθρωποί μας καταρρέουν από Αιφνίδια Εξωνοσοκομειακή Καρδιακή Ανακοπή. Ο θάνατος όμως μετά από αιφνίδια διακοπή της λειτουργίας της καρδιάς θα μπορούσε να αποφευχθεί και πολλές ζωές θα μπορούσαν να σωθούν, με άμεση εφαρμογή Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και πρώιμη Απινίδωση.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Καλοχωρίου απευθύνθηκε στην εταιρία Α. Χατζόπουλος Α.Ε., θέλοντας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα έλλειψης απινιδωτή στο σχολείο της περιοχής.

Η ανταπόκριση της εταιρίας ήταν άμεση, για την υποστήριξη αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας του Συλλόγου που θα αποτελέσει δώρο ζωής στους 270 μαθητές, τους καθηγητές και το προσωπικό του σχολείου.

Τον καινούριο απινιδωτή παρέλαβε ο Διευθυντής του σχολείου, Γιώργος Γούναρης, σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο Α΄Δημοτικό σχολείο Καλοχωρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας διοργανώθηκε και σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη σωστή χρήση της συσκευής απινίδωσης.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου θέλησε να ευχαριστήσει προσωπικά την εταιρία και τον Πρόεδρο της εταιρίας κ. Χατζόπουλο , και παράλληλα να στείλει το δικό της μήνυμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

«Είμαστε ευγνώμονες  προς την εταιρεία Χατζόπουλος ΑΕ, και προσωπικά στον κ. Χατζόπουλο για την ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση στο αίτημα του συλλόγου μας για την δωρεά απινιδωτή στο σχολείο μας και κατ’ επέκταση σε όλη την κοινωνία του Καλοχωρίου. Μέσα στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε πράξεις εκδήλωσης κοινωνικής ευαισθησίας σαν την σημερινή αποτελούν μια ηλιαχτίδα φωτός που μπορεί να φέρει την αλλαγή και να εμπνεύσει τους ανθρώπους».

Είναι ο πρώτος και μοναδικός απινιδωτής σε όλο τον Δήμο Δέλτα.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Αθηναίων: Adopt a tree/ Υιοθέτησε νεοφυτεμένα δέντρα

admin

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σκάβει νέους τάφους για τα θύματα του κορωνοϊού

Παράταξη «Πόλη Αλλιώς»: Όχι στην εγκατάλειψη της Πλατείας Γάτσου στην Νεάπολη

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα