Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Λευκάδας: Χαράλαμπος Καλός

admin

Γεννήθηκε τον Γενάρη του 1970 στη Λευκάδα. Μεγάλωσε στην πόλη της Λευκάδας, στις γειτονιές του Αγίου Χαραλάμπους και του Αγίου Δημητρίου.

Μελέτησε στοχευμένα ως μαθητής, γνωρίζοντας τι θέλει να σπουδάσει και ποιο επάγγελμα να ακολουθήσει. Πέρασε στην Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και μετά την απόκτηση του πτυχίου του έγινε δεκτός, μεταξύ ακόμα 16 φοιτητών από όλο τον κόσμο, στο University of Stirling της Σκωτίας για να ειδικευθεί στην Ιχθυοπαθολογία.

Στα πλαίσια της έρευνας για το μεταπτυχιακό του και πριν αποκτήσει τον τίτλο του Master of Science, MSc, in Aquatic Veterinary Studies, μπόρεσε να αναπαράγει εργαστηριακά μονοκλωνικά αντισώματα έναντι συγκεκριμένου βακτηρίου, γεγονός πρωτοποριακό για την εποχή του. Παρότι είχε προτάσεις για διεθνή επαγγελματική και ακαδημαϊκή σταδιοδρομία, επέλεξε συνειδητά να επιστρέψει και να δραστηριοποιηθεί στο γενέθλιο τόπο του.

Ο κ. Καλός εργάζεται από το 1998 ως Κτηνίατρος – Ιχθυοπαθολόγος σε κορυφαίες εταιρείες του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχοντας διατελέσει σε θέσεις ευθύνης, όπως αυτές του υπεύθυνου διασφάλισης ποιότητας, του υπεύθυνου έρευνας και ανάπτυξης, του υπεύθυνου παραγωγής, του υπεύθυνου προγραμματισμού της παραγωγής. Αντιλαμβανόμενος τις αλλαγές στον εργασιακό στίβο και τις νέες οικονομικές συνθήκες, το 2008 συνέχισε τις σπουδές του με την απόκτηση ενός ακόμη μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ΜΒΑ, με βαθμό Άριστα. Παράλληλα, από το 1999 έως σήμερα, παρέχει κτηνιατρικές υπηρεσίες στην ιδιωτική «Κτηνιατρική Κλινική Λευκάδας», μαζί με την κτηνίατρο κα Κωνσταντίνα Παπαχρήστου. Από την έναρξη της επαγγελματικής του πορείας, ο κ. Καλός, έχει παρακολουθήσει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, πλήθος ημερίδων, συνεδρίων και επιμορφώσεων, που αφορούν στο αντικείμενο των σπουδών του. Παράλληλα είναι μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδας, της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιχθυοπαθολόγων. Τον τελευταίο χρόνο ως εθελοντής κτηνίατρος είναι υπεύθυνος του Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης κητωδών, ΑΡΙΩΝ, για την ευρύτερη περιοχή της Λευκάδας.

Ο κ. Καλός από τα μαθητικά του χρόνια είναι ενεργό μέλος της κοινωνίας της Λευκάδας. Υπήρξε αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Λευκάδας στα 110μ. μετ’ εμποδίων, καλαθοσφαιριστής στη Δόξα Λευκάδας (και στα φοιτητικά του χρόνια στον Ιωνικό Θεσσαλονίκης) και επί μακρόν μέλος του χορευτικού τμήματος της Νέας Χορωδίας Λευκάδας. Επιπροσθέτως, έχει διατελέσει μέλος Διοικητικών Συμβουλίων της Δόξας Λευκάδας και του Τηλυκράτη ενώ είναι μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Λυγιάς-Κατούνας «San Pietro» καθώς και του Δ.Σ. του συλλόγου Bridge της Λευκάδας. Κατά την διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση στο φοιτητικό κίνημα, ενώ αργότερα διετέλεσε μέλος και πρόεδρος του Συμβουλίου Επιμόρφωσης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στη Λευκάδα.

Ο κ. Καλός διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λευκάδας την τετραετία 2007-2010, αναλαμβάνοντας μεταξύ άλλων αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιπρόεδρος της δημαρχιακής επιτροπής, γραμματέας της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης και αντιπρόεδρος του αθλητικού οργανισμού. Ο κ. Χαράλαμπος Καλός είναι παντρεμένος είκοσι χρόνια με την κα Κωνσταντίνα Παπαχρήστου. Έχουν αποκτήσει δύο κόρες. Στον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο του ο κ. Καλός προτιμάει είτε να βρίσκεται στο στοιχείο της φύσης που αγαπάει περισσότερο, την θάλασσα, ως ερασιτέχνης αλιέας είτε να συμμετέχει σε ημερίδες του ομαδικού πνευματικού παιχνιδιού Bridge.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα