Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Πετρουπόλεως: Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου

admin

Ο Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος γεννήθηκε στη Λευκάδα και κατοικεί στην Πετρούπολη από το 1965. Τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο Ιλίου (Ν. Λιοσίων) και κατόπιν εισήλθε στο Πανεπιστήμιο, ακολουθώντας τον ιατρικό κλάδο. Ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό κίνημα της εποχής και διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου των φοιτητών. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό), εξειδικεύτηκε στην Καρδιολογία με διευθυντές τους καθηγητές Γαζετόπουλο και Κρεμαστινό.

Εργάστηκε διαδοχικά στα Νοσοκομεία «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»«ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»«ΣΩΤΗΡΙΑ» και «ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ». Διετέλεσε στέλεχος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Iατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς) και επί μακρόν εκλεγμένο μέλος της τριμελούς επιτροπής των γιατρών του «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ». Προσέφερε αφιλοκερδώς τις ιατρικές του υπηρεσίες, επί τριετία (1992-1995) στο Κ.Α.Π.Η. Πετρούπολης.
Συμμετείχε στην περίθαλψη κατοίκων των σεισμόπληκτων περιοχών το 1999, προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες. Πήρε μέρος σε πολλά επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετείχε στη συγγραφή πολλών επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Πετρούπολης στις εκλογές του 2002. Στις εκλογές του 2006 επανεξελέγη και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Τον Μάιο του 2019 εξελέγη Δήμαρχος για τρίτη φορά.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του (2003 – 2010) κατασκευάστηκαν πλατείες (Πλατεία Ηρώ, πλατεία 8ης Μάρτη-Άλσος Αγίου Δημητρίου, ανακατασκευή πλατείας Ηρώων Αγωνιστών 1821-στρογγυλή), σχολεία, παιδικές χαρές κλπ. Δόθηκε οριστική λύση στο θέμα των ορίων με το Ίλιον, αναβαθμίστηκαν οι υπηρεσίες καθαριότητας (αγοράστηκε ο στόλος της καθαριότητας και ξεκίνησαν τα προγράμματα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης), κατοχυρώθηκαν κοινωνικά προγράμματα (ΚΕΠ, Βοήθεια στο σπίτι, τράπεζα τροφίμων, Φειδιππίδης).

Τώρα σκοπός και στόχος του είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, η κατασκευή του Δημαρχείου της πόλης, η προστασία του Ποικίλου όρους από τους διεκδικητές και η απομάκρυνση της χωματερής.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα