Βιογραφικό Δημάρχου Δήμου Θέρμης: Θεόδωρου Παπαδόπουλου

admin

Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε στη Θέρμη. Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, φιλόλογο καθηγήτρια και έχει δύο θυγατέρες, τη Ρένια που είναι συμβολαιογράφος και τη Στέλλα που είναι αρχιτέκτονας. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου «Μακεδονία».

Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος είναι άνθρωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η δραστηριότητα του στο χώρο ξεκινά από το 1982 όταν εκλέγεται για πρώτη φορά κοινοτικός σύμβουλος Θέρμης. Από τότε εκλέχθηκε κοινοτικός σύμβουλος δύο φορές στις εκλογές του 1986 και του 1990. Το 1994 που η κοινότητα Θέρμης γίνεται Δήμος εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων ασχολήθηκε με επιτυχία στους τομείς της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. Το 1998 αναλαμβάνει τη θέση του αντιδημάρχου Θέρμης.

Συμμετέχει όλα αυτά τα χρόνια στις δράσεις και τους αγώνες της ΤΕΔΚ και της ΚΕΔΚΕ, διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης ως εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ συμμετείχε στο συντονιστικό έργο των φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ “Σώστε το νερό” και Πρόεδρος της Επιτροπής της ΠΕΔ για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που έγινε το 2014 μαζί με τις δημοτικές εκλογές. Θερμός υπέρμαχος των διοικητικών μεταρρυθμίσεων του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη» συνέβαλε στη διαμόρφωση του νέου δήμου Θέρμης.

Μέσα από τη δράση του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καταξιώθηκε στην κοινωνία της Θέρμης και στις δημοτικές εκλογές του 1998 εκλέγεται Δήμαρχος Θέρμης, από τον πρώτο γύρο και με ποσοστό 54,9 %, με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ». Επανεκλέγεται στη θέση του Δημάρχου Θέρμης στις δημοτικές εκλογές του 2002, από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 54,104 %. Στις εκλογές του 2006 εκλέγεται για άλλη μια φορά Δήμαρχος με το συνδυασμό «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 62,5%. Στις  εκλογές του 2010, η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» του νέου Δήμου Θέρμης με επικεφαλής τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο παίρνει το ποσοστό 66, 18%  από την πρώτη Κυριακή και στις δημοτικές εκλογές του 2014 και πάλι η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» έρχεται πρώτη με επικεφαλής τον Θεόδωρο Παπαδόπουλο και με ποσοστό 66,90%.

Διατέλεσε από το 1999 μέχρι το 2006 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ο.Τ.Α και από το 2007  έως  τον 03/2012 Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Με την ιδιότητα του δημάρχου Θέρμης, ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος συμμετέχει σε πολλούς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και σε οργανισμούς με υπερτοπικό χαρακτήρα και κοινωνικό ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα είναι:

  • Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Ο.Τ.Α. της Κ.Ε.Δ.Ε.
  • Τακτικό μέλος του Παρατηρητηρίου για την Οικονομική Αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α
  • Μέλος του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντ. Μακεδονίας
  • Μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων  (Φο.Σ.Δ.Α) Κ.Μακεδονίας
  • Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανάπτυξης της Α.Ε. με τίτλο “Αλεξάνδρεια  Ζώνη Καινοτομίας”
  • Aναπληρωματικό Μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα