ota24.gr
Δήμοι

Χρηματοδότηση Δήμων για τη λειτουργία ιατρείων αδέσποτων ζώων

Τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία χρηματοδότησης των δήμων, αλλά και των συνδέσμων δήμων, για τη λειτουργία καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, περιγράφει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Συγκεκριμένα, ορίζεται η επιλεξιμότητα των δαπανών, οι προϋποθέσεις χαρακτηρισμού ενός φορέα ως δυνητικού δικαιούχου της χρηματοδότησης, τα δικαιολογητικά καθώς και η διαδικασία υποβολής και ελέγχου της αίτησης χρηματοδότησης.

Σημειώνεται ότι για το 2019 η πίστωση που διασφαλίστηκε από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ ανέρχεται σε 600.000 ευρώ.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «προκειμένου να επισπευθεί η χρηματοδότηση των δήμων και των συνδέσμων δήμων απλουστεύεται η διαδικασία με τη χρονική διάρκεια της εν λόγω Κοινής Υπουργικής Απόφασης να αυξάνεται για πρώτη φορά, περιλαμβάνοντας τα έτη 2019, 2020 και 2021».

Στη συγκεκριμένη ΚΥΑ αναφέρονται και οι ενέργειες διαχείρισης των συγκεκριμένων καταφυγίων και ιατρείων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Ρίψη δύο σταυρών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πανοράματος

Virus

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Συνάντηση Δημάρχου με παραολυμπιονίκες

Ch

Ποια είναι η σημερινή εικόνα των δήμων μας στα οικονομικά, την καθαριότητα και την διαφάνεια

dimis

Γράψτε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα