Επικαιρότητα

Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας: Όχι σε γενικό Lockdown

«Δεν υπάρχει κανείς σχεδιασμός για γενικό lockdown, τα τοπικά lockdown είναι στον σχεδιασμό. Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει ανάγκη για τοπικό lockdown σε νησί» απάντησε προσθέτοντας ότι «χάνουμε πολύτιμο χρόνο σε καταγγελίες για κρούσματα που κρύβουμε κτλ. Σε τουλάχιστον 4 περιστατικά που διαχειρίστηκα προσωπικά αποδείχθηκαν fake news». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποίησε σήμερα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε και τα εισαγόμενα κρούσματα και τόνισε ότι οι 5 πρώτες σε εισαγόμενα κρούσματα χώρες ήταν Σερβία με 78, Βουλγαρία με 63 , Ρουμανία με 61, Αλβανία με 23 και ΗΠΑ με 6.

Συγκεκριμένα από τα συνολικά 295 εισαγόμενα κρούσματα «το 76% είναι από τις τέσσερις φίλες βαλκανικές χώρες».

Κάνοντας έναν απολογισμό ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι μέχρι και την Κυριακή:

  • Έχουν καταγραφεί 4.007 κρούσματα
  • 435 είναι σήμερα ενεργά
  • 1030 έχουν πάρει εξιτήριο
  • 2347 έχουν αναρρώσει σπίτι τους
  • 195 δυστυχώς δεν τα κατάφεραν

Για τους ελέγχους στα σύνορα ο Νίκος Χαρδαλιάς σημείωσε ότι «τις πρώτες 19 μέρες αφότου άνοιξαν τα σύνορα έχουν περάσει στη χώρα μας 918.000 άτομα και έχουν γίνει 117.000 τεστ (=13,9% αυτών).

Καταγράφηκαν 295 θετικά κρούσματα, 53 είναι ακόμα ενεργά, 35 μη ενεργά, οι υπόλοιποι επέστρεψαν.

Το 76% των εισερχόμενων κρουσμάτων είναι από τις χώρες της Βαλκανικής.

Το ποσοστό των προερχόμενων από την Αγγλία κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες ανοίγματος των συνόρων μας έφτασε το 28%.

Σε κάθε αποτέλεσμα που βγάζουμε κάνουμε και τις απαραίτητες επαληθεύσεις.2-3 θετικά κρούσματα ήταν τράνζιτ από Λονδίνο, αλλά η Αγγλία αυτή τη στιγμή δεν μας ανησυχεί».

«Δεν είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, το ραντεβού δίνεται για να υπάρχει ενημέρωση με το τι γίνεται με το άνοιγμα της χώρας» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι «γνωρίζαμε ότι θα έχουμε και εισαγόμενα κρούσματα από ξένους επισκέπτες».

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το κεκτημένο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς επαναλαμβάνοντας ότι πρώτο μέλημα είναι η υγεία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει χαμηλός (12 χθες), ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ χαμηλός».

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε, ακόμα, ότι έχουν γίνει 7379 έλεγχοι και ανεστάλησαν 195 επιχειρήσεις στις οποίες παρατηρήθηκε συνωστισμός.

«Στις διακοπές χαλαρώνουμε ως προς τους ρυθμούς μας όχι ως προς τα μέτρα που πρέπει να τηρούμε. Είμαστε σε εγρήγορση και ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή και όλοι οι πολίτες να τηρούν τους κανόνες μόνο έτσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία τον τουρισμό και την οικονομία μας».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριάκο ξήλωσε τον τώρα!

@dmin

Δ. Θέρμης: Φωτιά στην περιοχή Λιβάδι

@dmin

Έκκληση Βοήθειας για τον μικρό Πολυχρόνη

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα