Υπουργεία

ΥΜΑΘ: Μία από τις προτεραιότητες είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας κατέχει μία σημαντική θέση στις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής, επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας ότι στη χώρα μας ένα στα πέντε ζευγάρια αντιμετωπίζει πρόβλημα γονιμότητας.

Επισήμανε ότι «το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το δημογραφικό και τη στήριξη της οικογένειας είναι διαρκές και ανυπόκριτο» και εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι αυτή  η υψηλού επιπέδου διοργάνωση, θα αναδείξει την ανάγκη της συνεχούς επαγρύπνησης της νέας γενιάς όσον αφορά στα ζητήματα γονιμότητας, σωστού οικογενειακού προγραμματισμού αλλά και στήριξης της οικογένειας».

Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γονιμότητας και Στειρότητας, χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 300.000 υπογόνιμα ζευγάρια και σημείωσε ότι «το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται, καθώς όλο και περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να μεταθέσουν γι αργότερα το να γίνουν γονείς».

Αναφερόμενος στον ρόλο της επιστημονικής κοινότητας ο Υπουργός ΜΑΘ ανέφερε ότι ήταν και παραμένει καθοριστικός ιδιαίτερα μετά την πολύχρονη οικονομική όσο και την υγειονομική κρίση της πανδημίας, στην προσπάθεια διαμόρφωσης και εδραίωσης από την Πολιτεία μακρόπνοης στρατηγικής:

  • Για την αντιμετώπιση της γήρανσης και της υπογεννητικότητας του πληθυσμού,
  • Για την προαγωγή της γνώσης και της εκπαίδευσης σε θέματα γονιμότητας,
  • Για τον σωστό οικογενειακό προγραμματισμό των νέων ζευγαριών,
  • Για την έγκυρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση σε σχέση με τις νέες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της Αναπαραγωγικής Ιατρικής.
Ο Υπουργός κ. Καλαφάτης με τον χαιρετισμό του, κήρυξε την έναρξη της 6ης διοργάνωσης του επιστημονικού συνεδρίου Γονιμότητας και στειρότητας

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Καθηγητές μέλη της Οργανωτικής και της Επιστημονικής Επιτροπής,  Εκλεκτοί Εισηγητές και στελέχη της ιατρικής κοινότητας, Με χαρά συμμετέχω στην 6η διοργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου σας και καλωσορίζω κι εγώ τους διακεκριμένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με χαρά συμμετέχω στην 6η διοργάνωση του επιστημονικού συνεδρίου σας και καλωσορίζω κι εγώ τους διακεκριμένους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που έχει καταστεί θεσμός, όπως και για την πολύχρονη συνεισφορά σας στην προαγωγή της επιστημονικής έρευνας σε ζητήματα γονιμότητας και υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Πέρασαν, ήδη, 30 χρόνια από την εφαρμογή της πρωτοποριακής μεθόδου της ενδοωαριακής έγχυσης σπερματοζωαρίου, η οποία άνοιξε νέους δρόμους στην αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας. Οι καθηγητές που την εφάρμοσαν πρώτοι είναι επίσημοι προσκεκλημένοι στο συνέδριό σας. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίασή τους.  Από τότε, η επιστήμη έχει κάνει άλματα σε αυτόν τον τομέα. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την κατάψυξη ωαρίων-εμβρύων, το ρόλο της ενδοσκοπικής χειρουργικής, τα νομικά θέματα που άπτονται της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής -θέματα με τα οποία θα ασχοληθείτε.

Η κυβέρνηση συνεργάζεται με τους επιστημονικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών σε όλους τους τομείς, ειδικά για τη νέα περίοδο δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής ανάτασης για την  Πατρίδα μας. Κινούμαστε με τόλμη και μεταρρυθμιστικό πρόσημο απέναντι στις προκλήσεις των καιρών. Χτίζουμε, βήμα βήμα, τις βάσεις για την Ελλάδα της εξωστρέφειας που θέλουμε και αξίζουμε.

Με αυτές τις σκέψεις κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου σας και εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Υπουργείο Εργασίας: Κανένας χωρίς ασφαλιστική ικανότητα λόγω οφειλών μέχρι 100 ευρώ στον ΕΦΚΑ

@dmin

ΕΚΑΒ: Επίδομα επιβράβευσης 1.000 ευρώ στους εργαζόμενους

@dmin

40.000.000€ σε 266 Δήμους για την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα