ΑποφάσειςΥπουργεία

ΥΠΕΣ: Αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια στο δικαίωμα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προχώρησε σε νομοθετική βελτίωση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του κώδικα ιθαγένειας.

Στο νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, ο κ. Θεοδωρικάκος ενέκρινε απόφαση του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας, σύμφωνα με την οποία καθορίζεται το ελάχιστο ύψος του ετήσιου εισοδήματος που θα πρέπει να έχει κάποιος για να αιτηθεί την πολιτογράφησή του.

Η τροποποίηση αφορά, ειδικότερα, τα εισοδηματικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται από έναν νόμιμο αλλογενή αλλοδαπό, προκειμένου να καταθέσει αίτηση χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής την νομοθετική βελτίωση της εσωτερικής παραγράφου του άρθρου 3 παρ. 2 του νομοσχεδίου και πλέον «με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών θα καθορίζονται τα  ειδικότερα στοιχεία που αποτελούν τεκμήριο για την οικονομική και κοινωνική ένταξη του αιτούντος» για κτήση της ελληνικής ιθαγένειας.

Στο νομοσχέδιο προβλεπόταν ως οικονομικό κριτήριο ο αιτών να έχει ετήσιο εισόδημα, ίσο με το ετήσιο συνολικό εισόδημα των μηνιαίων αποδοχών του ανειδίκευτου εργάτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε πως «η ζωή έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί κανείς με το νόμο να καλύπτει κάθε περίσταση που συμβαίνει στη χώρα και στην ανθρωπότητα, όπως μια οικονομική ύφεση, γι΄ αυτό ρυθμίζουμε με μέτρο και λογική ένα  πρόβλημα, που θα μπορούσε να δημιουργηθεί και πιθανόν να καθιστούσε απαγορευτικό σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό ανθρώπων που επιθυμούν να γίνουν Έλληνες αυτή την δυνατότητα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΥΠΕΣ Μακεδονίας Θράκης: Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για τον εορτασμό των Θεοφανείων

@dmin

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Το χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων ανά Περιφέρεια

@dmin

Δημιουργείται ειδικό σώμα μηχανικών για την επιτάχυνση του ΦιλόΔημος από τους δήμους

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα