Υπουργεία

Υπουργείο Εργασίας: Τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στη νέα Υπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου, από τον απερχόμενο Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην τελετή, παρευρέθηκαν οι Υφυπουργοί Πάνος Τσακλόγλου και Βασίλης Σπανάκης, η Γενική Γραμματέας Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Μηλαπίδης, ο Διοικητής ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, ο Διοικητής ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο Διοικητής ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος και ο Διοικητής ΜΤΠΥ Νώντας Ατσαβές .

«Για εμένα είναι μια ημέρα χαράς, συγκίνησης αλλά και πολύ μεγάλης ευθύνης. Βρίσκομαι πάλι στο Υπουργείο Εργασίας. Εδώ όπου τέσσερα χρόνια υπηρέτησα με κόπο και με πολλή δουλειά. Σε ένα Υπουργείο που αγάπησα με όλη μου την καρδιά. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, που με τιμά με την εμπιστοσύνη του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί είναι το πρόσωπο που με την ηθική και πολιτική του στάση, την εργατικότητα και το όραμά του για τη χώρα μας, ενέπνευσε την εμπλοκή μου με την πολιτική και μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι συνεργάτης, Υφυπουργός και τώρα να ασκώ το λειτούργημα της Υπουργού. Σήμερα, παραλαμβάνω από έναν πολύ γρήγορο και πολύ αποτελεσματικό Υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έχει θέσει τον πήχη πάρα πολύ υψηλά. Γιατί το Υπουργείο αυτό έχει καταφέρει πάρα πολλά. Κυρίως ως προς την ταχύτητα της απονομής των συντάξεων, ένα ζήτημα που μας βασάνιζε όλους και όλες τις ελληνικές οικογένειες και τα νοικοκυριά για παρά πολλά χρόνια. Ως προς τα δικαιώματα των εργαζόμενων και ειδικά των γυναικών. Ως προς την βελτίωση της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων και όλων των πολιτών της χώρας μας με πολύ χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, πλέον μιλάμε για έναν μονοψήφιο ποσοστιαίο αριθμό. Η ευθύνη λοιπόν που έχω να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου, είναι πολύ μεγάλη. Έχω όμως την καλύτερη ομάδα. Είμαι σίγουρη ότι με την συνδρομή των Υφυπουργών Πάνου Τσακλόγλου και Βασίλη Σπανάκη, των Γενικών Γραμματέων και όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου θα απαντήσουμε στις σύγχρονες προκλήσεις, στηρίζοντας την εργασία και τους εργαζομένους, και κάνοντας πιο φιλική, πιο εύκολη, πιο δημιουργική την καθημερινότητα όλων των πολιτών με καλύτερες και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας για τους νέους και με αξιοπρέπεια για τους μεγαλύτερους» δήλωσε η νέα Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς, καλή χρονιά, με υγεία. Με χθεσινή απόφαση του κυρίου Πρωθυπουργού εγώ αναλαμβάνω από σήμερα Υπουργός Υγείας και παραδίδω στην αγαπημένη φίλη και συνεργάτη, την κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, στην οποία εύχομαι μια πραγματικά πολύ καλή θητεία με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Υπουργείο Εργασίας που είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό Υπουργείο. Θέλω να πω ότι για αυτούς τους έξι μήνες όπου βρέθηκα στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είμαι εξαιρετικά υπερήφανος. Δεν θα πω όλα όσα κάναμε, γιατί δεν θέλω να καταχραστώ το χρόνο σας. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους συνεργάτες μου, τον καθηγητή και Υφυπουργό Εργασίας τον κύριο Πάνο Τσακλόγλου. Θέλω να πω ότι ήτανε μεγάλη τιμή μου η συνεργασία μαζί του. Αλλά και τον Βασίλη Σπανάκη ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στον τομέα της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Εύχομαι πολύ καλή επιτυχία στην κυρία Μιχαηλίδου. Γνωρίζω την ταχύτητα, γνωρίζω την αποτελεσματικότητα και είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια πολύ άξια διάδοχός μου και πολύ καλύτερη από εμένα σε αυτή τη θέση».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δ. Μιχαηλίδου: Έκτακτη ενίσχυση 250 ευρώ στους ευάλωτους πολίτες

@dmin

Covid-19: Υποχρεωτική μάσκα σε νέους χώρους -Ποιες δομές περιλαμβάνονται (ΦΕΚ)

@dmin

Στα σχολεία όλης της χώρας θεσμοθετείται ο Σύμβουλος Σχολικής Ζωής

admin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα