Υπουργεία

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006)

Ξεκίνησε η υποχρεωτική υποβολή του Δελτίου Απογραφής (ΔΑ) των στρατευσίμων κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006), στις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ή στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους 2024 (2 Ιανουαρίου έως και 31 Μαρτίου).

Η κατάθεση του Δελτίου Απογραφής μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

  • Ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) με χρήση κωδικών taxisnet, πατώντας ΕΔΩ. Σχετικές οδηγίες είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.
  • Προσερχόμενοι σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία (ΣΥ)
  • Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), για τους διαμένοντες στην Ελλάδα,
  • Σε οποιαδήποτε Ελληνική Προξενική Αρχή για τους διαμένοντες στο εξωτερικό. Σχετικές οδηγίες είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.

Για την συμπλήρωση του Δελτίου Απογραφής οι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να προσκομίσουν απαραιτήτως κατά την παρουσίασή τους, πρωτότυπα ή ευκρινή φωτοαντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών:

1) Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή ελληνικού Διαβατηρίου.

2) Βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ η οποία εκδίδεται από την αρμόδια ΔΟΥ.

3) Βεβαίωση ΑΜΚΑ η οποία εκδίδεται από το δικτυακό τόπο www.amka.gr, καθόσον η αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων (ΑΔΤ-ΑΦΜ-ΑΜΚΑ) στο Δελτίο Απογραφής είναι υποχρεωτική.

Οι διαμένοντες στο εξωτερικό θα απογραφούν στις αρμόδιες Προξενικές Αρχές μέσω του διαδικτυακού τόπου (www.stratologia.gr), υποχρεούμενοι να προσκομίσουν, εφόσον δε διαθέτουν κάποιο από τα αναφερόμενα δικαιολογητικά, επίσημα ξενόγλωσσα έγγραφα απόδειξης της ταυτοπροσωπίας τους. Οι Προξενικές Αρχές υποχρεούνται να αποστείλουν ταχυδρομικά τα Δελτία Απογραφής στις αρμόδιες Στρατολογικές Υπηρεσίες.

Οι στρατεύσιμοι ανεξαρτήτως αν διαμένουν στην Ελλάδα ή το Εξωτερικό, οφείλουν να γνωστοποιούν υποχρεωτικά κατά την κατάθεση Δελτίου Απογραφής τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους (e-mail), προκειμένου να είναι δυνατή η άμεση ενημέρωση τους αναφορικά με τις στρατολογικές τους υποχρεώσεις, ώστε να αποφευχθούν πιθανές συνέπειες από τη μη ενημέρωση (πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, αδυναμία εύρεσης από τις Αστυνομικές Αρχές κλπ).

Όσοι έχουν προβλήματα υγείας, για τα οποία πιθανολογείται η ακαταλληλότητα για στράτευση, υποβάλουν ιατρικές γνωματεύσεις ή βεβαιώσεις στις οποίες να περιγράφεται με σαφήνεια η πάθηση.

Οι στρατεύσιμοι μπορούν να εκτυπώσουν από τη Δικτυακή Πύλη των Στρατολογικών Υπηρεσιών (www.stratologia.gr) αποδεικτικό κατάθεσης ΔΑ πληκτρολογώντας το Στρατιωτικό Αριθμό του Δελτίου της Αστυνομικής Ταυτότητας τους.

Επισημαίνεται ότι, όσοι δεν τηρούν τις ως άνω υποχρεώσεις υπέχουν τις παρακάτω διοικητικές κυρώσεις:

1) Ενός (1) μηνός πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης, σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής του Δελτίου Απογραφής.

2) Δύο (2) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης σε περίπτωση μη υποβολής του Δελτίου Απογραφής.

3) Τριών (3) μηνών πρόσθετης στρατιωτικής υποχρέωσης σε περίπτωση αναγραφής στο Δελτίο Απογραφής ανακριβών στοιχείων ή κατάθεση ανακριβών δικαιολογητικών.

Τέλος, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την κατάθεση Δελτίου Απογραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ΣΥ, στα ΚΕΠ ή στις Ελληνικές Προξενικές Αρχές του εξωτερικού. Τα στοιχεία επικοινωνίας των ΣΥ είναι διαθέσιμα στο μενού “Επικοινωνία” του ιστοτόπου του Νομικού Σώματος (www.stratologia.gr).

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Οι υπερωρίες θα πληρώνονται με ρεπό;

Υπουργείο Παιδείας: Ανακοινώθηκαν οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για τις Πανελλαδικές 2024

@dmin

Η Κομισιόν επιστροφή 1 δισ.ευρώ στις επιχειρήσεις

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα