Δήμαρχοι

Ζέρβας: «Με το Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το σχέδιό μας για τη Θεσσαλονίκη

ζέρβας-ζερβας. ota24jpg

Κ. Ζέρβας: «Με το Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το σχέδιό μας για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας».

Η ανασυγκρότηση του δημόσιου χώρου της Θεσσαλονίκης και η αναβάθμιση των γειτονιών της αποτελεί τον οραματικό στόχο του Τεχνικού Προγράμματος του 2020. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά τη χθεσινή 32η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Ουσιαστικά αρχίζει η εφαρμογή του σχεδίου της Διοίκησης για την επόμενη τετραετία, αλλά πιστεύω και για τη Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας» τόνισε.

«Έχουμε μπροστά μας μια δεκαετία μέσα στην οποία πιστεύω ότι τόσο από εμάς όσο και από άλλους φορείς θα γίνουν μεγάλα επενδυτικά προγράμματα. Θα έχουμε την καινούρια ΔΕΘ, θα έχουμε το λιμάνι, το μετρό, τη νέα Τούμπα, την αναβάθμιση της περιφερειακής οδού, την ανανέωση δικτύων της ΕΥΑΘ, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και μέσα σε αυτό το αναπτυξιακό πλαίσιο καταστρώνουμε και εμείς το δικό μας, με μεγάλες, μεσαίες και μικρές παρεμβάσεις. Ένα πρόγραμμα του Δήμου σε υποδομές με στόχο να αποτελέσει η Θεσσαλονίκη ένα σημαντικό οικονομικό, επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό, ερευνητικό, πολιτιστικό, τουριστικό, κέντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μια μητρόπολη της Ευρώπης, της Μεσογείου» υπογράμμισε, αναφέροντας το έργο ανάπλασης των Στάβλων Παπάφη ως παράδειγμα για το τι μπορεί να διεκδικήσει και τι μπορεί να πετύχει η σημερινή Διοίκηση.

«Όσοι μείνουν κολλημένοι στα παλιά προφανώς δεν θα συμμετέχουν ούτε στο όραμα αλλά ούτε σε αυτή την προσπάθεια, ούτε σε αυτή την υλοποίηση που έχει ανάγκη η πόλη μας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Πέραν της αναβάθμισης των γειτονιών της πόλης στο Τεχνικό Πρόγραμμα περιλαμβάνεται μία σειρά έργων όπως ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός της πλατείας Αριστοτέλους, η μελέτη ξύλινου καταστρώματος επί πασσάλων στη νέα Παραλία, η μελέτη ανάπλασης της πλατείας Διοικητηρίου, η ανάπλαση των κοιμητηρίων, η ανέγερση αποτεφρωτηρίου οστών, η δημιουργία αποτεφρωτηρίου ζώων και δημοτικού κτηνιατρείου, η κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων και η αναβάθμιση του φωτισμού με LED και πολλά άλλα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στις επαφές που έχουν γίνει με το Πράσινο Ταμείο, για τις απαλλοτριώσεις, με την ΚΤΥΠ για την χρηματοδότηση αλλά ακόμη και την εξεύρεση μελετών για τη σχολική στέγη. «Όλα αυτά, θα ελέγχονται σφιχτά από όλους μας, που πιστεύω ότι είμαστε ταγμένοι σε αυτή την καινούρια Θεσσαλονίκη. Γιατί η πόλη αυτή χωρίς τις υποδομές, δεν μπορεί να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε υπερήφανοι που τα σχεδιάζουμε, που αρχίζουμε να τα υλοποιούμε και σε αυτό η πόλη πρέπει να μας βρει ενωμένους» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σε χρόνο ρεκόρ οι βεβαιώσεις ΤΑΠ του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης: Ποιους ιδιωτικούς Παρόχους ρεύματος καταγγέλλει

Νεάπολης-Συκεών υπηρεσίες κατ’ οίκον ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα