Σε επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομα τοποθετημένων ομπρελών και κατασκευών στις παραλίες προχώρησε ο Δήμος Νέας Προποντίδας στη Χαλκιδική, με στόχο τη διατήρηση του κοινόχρηστου χαρακτήρα των ελεύθερων ακτών.
Οι έλεγχοι είχαν ξεκινήσει τις προηγούμενες ημέρες, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση στα Φλογητά, όπου συνεργεία του δήμου απομάκρυναν ομπρέλες που είχαν τοποθετηθεί μόνιμα στην παραλία. Η δημοτική αρχή είχε προηγουμένως δώσει προθεσμία έως τις 10 Ιουνίου για την οικειοθελή απομάκρυνσή τους.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από παραθεριστές και τουρίστες, με τους υπαλλήλους του δήμου να επισημαίνουν ότι η μόνιμη τοποθέτηση ομπρελών και άλλων κατασκευών στις παραλίες είναι παράνομη και παραβιάζει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του αιγιαλού.
Η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές της Νέας Προποντίδας, όπως στα Νέα Πλάγια, ενώ οι έλεγχοι θα επαναλαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Ανάλογες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται και από άλλους δήμους της Χαλκιδικής, οι οποίοι επιδιώκουν να διασφαλίσουν ότι οι ελεύθερες παραλίες θα παραμείνουν προσβάσιμες για όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες.
Το φαινόμενο των «μόνιμων» ομπρελών και αυτοσχέδιων κατασκευών εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι σε πολλές περιοχές της χώρας, προκαλώντας συχνά αντιπαραθέσεις σχετικά με τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων.
