Δήμοι

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Σε τροχιά μετάβασης για έναν ψηφιακό δήμο

Με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης εντάχθηκε η πράξη με τίτλο «Προμήθεια λογισμικού για την Ανάπτυξη Εφαρμογών Έξυπνων Πόλεων και Τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας».

Η πρόταση εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» και ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 286.116,92€ ενώ η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αντικείμενο της πράξης είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Οι εφαρμογές και τα νέα τεχνολογικά μέσα αναφέρονται επιγραμματικά κάτωθι:

  1. Έξυπνος Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών
  2. Σύστημα διαχείρισης δημοτικών κοιμητηρίων και ψηφιοποίηση φακέλων
  3. Σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών
  4. Σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών
  5. Ηλεκτρονικό Σύστημα Διαβούλευσης Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος
  6. Προμήθεια συστήματος κανονιστικών αποφάσεων
  7. Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις (Network Firewall, Endpoint security, κλπ) και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας
  8. Ηλεκτρονική Τιμολόγηση

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την ένταξη χρηματοδότησης της πρότασης, στόχος μας είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες και η βελτίωση των εσωτερικών διαδικασιών του Δήμου μας. Ο Δήμος μας επενδύει σε πληροφοριακές υποδομές και ηλεκτρονικά δίκτυα που θα του δώσουν στη συνέχεια τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τις διαδικασίες για τη διαχείριση των υποθέσεων του. Αυτές οι υποδομές παρόλο που δεν είναι άμεσα ορατές ή αντιληπτές από τους πολίτες έχουν πολλαπλασιαστικό όφελος καθώς στοχεύουν στην παροχή πιο αποδοτικών, καινοτόμων και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων. Έχοντας διαμορφώσει την ψηφιακή μας στρατηγική, βήμα βήμα προχωράμε στη μετάβαση για έναν ψηφιακό Δήμο».

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Παραλαβή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

@dmin

Δήμος Κομοτηνής: Διάρρηξη στο Δημαρχείο

@dmin

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ηλεκτρονικές πληρωμές με ταυτότητα οφειλής

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα