Εργασία

ΑΑΕΕ: Μεταφορά ψηφιακής τεχνογνωσίας ελέγχων από την Επιθεώρηση Εργασίας σε ευρωπαϊκούς φορείς

Ψηφιακά εργαλεία που ήδη αξιοποιούνται με πολύ σημαντικά αποτελέσματα, για τη στόχευση των ελέγχων εκεί όπου υπάρχει παραβατικότητα, παρουσίασε η Επιθεώρηση Εργασίας σε φορείς και Αρχές κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα διήμερο εργαστήριο μελέτης, που αφορούσε στην παρουσίαση τόσο της ψηφιακής κάρτας εργασίας, όσο και της διενέργειας ελέγχων σε επιχειρήσεις με τη χρήση φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (tablets). Σε αυτό συμμετείχαν 31 εκπρόσωποι από Επιθεωρήσεις και υπουργεία Εργασίας, φορολογικές Αρχές και άλλους σχετικούς ευρωπαϊκούς φορείς.

Συζητήθηκαν το νομοθετικό πλαίσιο και η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος της ψηφιακής κάρτας εργασίας, τα εργαλεία ανάλυσης κινδύνου για τη στόχευση των ελέγχων και η χρήση των tablets, όπως ήδη γίνεται στη χώρα μας. Δόθηκε δε η ευκαιρία να γίνει εποικοδομητική ανταλλαγή πρακτικών χρήσης ψηφιακών εργαλείων και προσεγγίσεων, που εφαρμόζονται για τον έλεγχο της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας, από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών ανέδειξαν πρακτικές πτυχές εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας, σταχυολογώντας πλεονεκτήματα αλλά και σημεία που χρήζουν αντιμετώπισης και μπορούν να μεταφερθούν με αντίστοιχες ρυθμίσεις σε άλλα κράτη μέλη.

Το εργαστήριο ολοκληρώθηκε με επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση σούπερ μάρκετ. Ο έλεγχος αφορούσε στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και σε αυτόν συμμετείχαν ως παρατηρητές επιθεωρητές εργασίας από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

2020 ΑΣΕΠ προκήρυξη “Βοήθεια στο σπίτι” κοινωφελής εργασία

Ioannis Terzakis

Δήμος Θεσσαλονίκης: Προκήρυξη για την πρόσληψη 62 ατόμων με σύμβαση ΙΔΟΧ

@dmin

Δήμος Βόλβης: Πρόσληψη 8 ατόμων

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα