Δελτία Τύπου

ΑΛΛΑΓΗ στην ΠΚΜ: Έκκληση προς τη διοίκηση της Περιφέρειας να προστατέψει το Κυβερνείο

Μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με το Κυβερνείο και τα σχέδια της ΕΤΑΔ να μετατραπεί σε «πολυτελές ξενοδοχείο και πολυχώρο διασκέδασης και πολιτισμού», η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην ΠΚΜ» απευθύνει έκκληση προς τη διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το Κυβερνείο να αποδοθεί στους πολίτες για χρήσεις κοινωφέλειας και πολιτισμού.

Σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας κ. Πατουλίδου, σε ερώτηση της παράταξης σχετικά με το Κυβερνείο, επιβεβαιώθηκε η αταλάντευτη θέση της διοίκησης ότι ο ιστορικός αυτός χώρος πρέπει να είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες και η χρήση του να εναρμονίζεται και να ικανοποιεί ανάγκες της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας και σε αυτή τη θέση θα συνδράμει με όλες τις δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με απάντηση του Τμ. Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΚΜ, ο χώρος του Κυβερνείου, σύμφωνα με την εκπονούμενη μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Παραλιακό Μέτωπο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης εμπίπτει εντός της περιοχής (Π.Ε.Π.) 3 ως Περιοχή Ειδικής Προστασίας.

Για τη συγκεκριμένη περιοχή, η ως άνω μελέτη προβλέπει να επιτρέπεται ο σχεδιασμός των υπαίθριων χώρων με δεδομένα και χαρακτηριστικά που να συνάδουν με την επανάχρηση και την ιστορικότητα του κτηρίου, ενώ προτείνεται η επαναχάραξη της γραμμής αιγιαλού και παραλίας.

Η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει μια συνεργασία των φορέων της Θεσσαλονίκης (Περιφέρεια, Δήμος Καλαμαριάς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών) ώστε να εναρμονιστούν τα σχέδια της ΕΤΑΔ με το πάνδημο αίτημα για τη διάσωση του δημόσιου χαρακτήρα του μνημείου, προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών ολόκληρης της Θεσσαλονίκης. Και επίσης, να γίνει σεβαστή η πρόσφατη ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να δημιουργηθεί στο χώρο του Κυβερνείου Μουσείο Διασποράς.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΕΛ.ΑΣ: Ανακοίνωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την Διεύθυνσης Τροχαίας

@dmin

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη: Ενημερωτική εκδήλωση «Ρώτα τον πνευμονολόγο σου»

@dmin

Δήμαρχοι Πέλλας : Δεν θα ανοίξουν την Δευτέρα τα σχολεία

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα