Δελτία Τύπου

Δήμος Πατρέων: Προτάσεις του Σπιράλ για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων συζήτησε και ενέκρινε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Διαχείρισης των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς.

Παρά το σύντομο χρόνο που η δημοτική αρχή διέθεσε στις παρατάξεις για τη σχετική διαβούλευση, το σπιράλ προσήλθε στη συνεδρίαση με συγκεκριμένες προτάσεις.

Με ικανοποίηση χαιρετίζουμε την ομόφωνη έγκρισή τους από το σώμα και τις παραθέτουμε σε γνώση των δημοτών:
  1. Άμεση επικοινωνία και καταγραφή όλων των φιλοζωικών σωματείων, συλλόγων, εθελοντικών ομάδων, ατόμων που συντρέχουν στα αδέσποτα του αστικού ιστού. Γνωριμία, καταγραφή, εκπαίδευση και ενεργοποίηση τους σε εβδομαδιαίο πρόγραμμα ενασχόλησης στο δημοτικό κτηνιατρείο-καταφύγιο, με συγκεκριμένο έργο. Δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ τους, διάφανη και ανακοινώσιμη ενίσχυση του έργου τους.
  2. Συστηματοποίηση επισκέψεων τμημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, φορέων, συλλόγων κλπ στο χώρο του δημοτικού κτηνιατρείου-καταφυγίου, κατόπιν προηγούμενης ενημερωτικής διαδικασίας στο χώρο τους. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η γνωριμία με τη φιλοζωία ως στάση ζωής και η ανάληψη ευθυνών και δράσεων που απορρέουν απ’ αυτήν. Οι επισκέψεις θα πρέπει να επαναλαμβάνονται τακτικά και να εμπλουτίζονται διαρκώς.
  3. Προτείνεται η καθιέρωση της «Ημέρας υιοθεσίας» από όλα τα σχολεία της πόλης. Η δημοτική αρχή μπορεί να συνδιοργανώνει τη δράση, προκειμένου να γνωστοποιηθούν ευρέως -σε κάθε σχολείο, σε κάθε γειτονιά της Πάτρας- τόσο το παραχθέν έργο τής φροντίδας των αδέσποτων, όσο και η καλλιέργεια και προώθηση νόμιμων υιοθεσιών.
  4. Άμεση συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πατρών για ενημέρωση προγραμμάτων, ευαισθητοποίηση μέσω του κλήρου, συνεργασία με τις ενορίες και τα πνευματικά κέντρα της Πάτρας.
  5. Μελέτη-πρόβλεψη για τη δημιουργία ενός διαδημοτικού κτηνιατρείου-καταφυγίου, σε συνεργασία με όμορο ή όμορους δήμους. Πλεονεκτήματα: πολλαπλάσια χρηματοδότηση, περισσότεροι συμβεβλημένοι κτηνίατροι, προσωπικό, κτηριακές εγκαταστάσεις, χώροι (όχι ενιαίος, δεν επιθυμούμε δημιουργία χαώδους κατάστασης) εθελοντές κλπ. Η ισχύς εν τη ενώσει, με οργάνωση, ευθύνη και συνέπεια.
  6. Ηθικά και υλικά κίνητρα στους ακούραστους φιλόζωους συμπολίτες μας που προσφέρουν εθελοντικά. Σηματοδότηση τους, ελάφρυνση δημοτικών τελών (για την αποδεδειγμένη προσφορά τους), διανομή τροφής και φαρμάκων από τη δημοτική αρχή, ακόμα και από χορηγούς που επιθυμούν να στηρίξουν το έργο.
  7. Ουσιαστική επικοινωνία με τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο, το ΓΕΩΤΕΕ κι άλλους αρμόδιους φορείς, για ορθή και επιστημονική κατεύθυνση των δράσεων. Απαραίτητη η διαρκής συνεργασία για εξεύρεση λύσεων με εκπαιδευτική επάρκεια και για πραγματοποίηση κοινών στόχων.

Άρθρο του Θάνου Δούρου

Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Πατρέων

(Παράταξης «Σπιράλ»)

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΑΔΕ: Καταργείται η υποχρέωση υποβολής βεβαιώσεων αποδοχών εργαζομένων από τις επιχειρήσεις

@dmin

ΓΠΣ Θεσσαλονίκης: 2 μέτρα και 2 σταθμά «Φωτιά» μόνο στη Θεσσαλονίκη στα νομικά και αναπτυξιακά!

@dmin

Πτυχία Α.Ε.Ι. Τ.Τ (Τ.Ε.Ι.): Η καταστροφική αντιστοίχιση – εξομοίωση τους

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα