Δελτία Τύπου

Δημήτρης Βαρτζόπουλος « Σίγουρη η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία»

vartzopoulos-ota24.GR
Για τις προτεραιότητες της ερχομένης Κροατικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενημέρωσε τις Επιτροπές Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής ο Κροάτης Πρέσβης.

Κατά την συζήτηση, που ακολούθησε, ο βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στον Πρέσβη σχετικά με τα αναμενόμενα στους τομείς της εξωτερικής, αμυντικής και μεταναστευτικής πολιτικής. Ιδιαίτερα ζήτησε:

α. την εκτίμηση της Προεδρίας για  τον χρόνο εφαρμογής των κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την καταπάτηση της κυπριακής ΑΟΖ

β. Την πιθανότητα εναρμονισμού των αμυντικών προϋπολογισμών των κρατών μελών

γ. Την δυνατότητα να υπάρξουν συμφωνίες της Ένωσης με τις χώρες προέλευσης των παρανόμων μεταναστών ( Αφγανιστάν- Μπαγκλαντές- Πακιστάν/ Μαγκρέμπ/ Υποσαχάρια Αφρική), ώστε να δέχονται τον επαναπατρισμό τους.

Ο πρέσβης ήταν απόλυτος στην βεβαίωσή του, ότι η διαδικασία επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη και υπάρχει ήδη σοβαρά προεργασία τόνισε.  Η έναρξη εφαρμογής των μέτρων είναι θέμα ελάχιστου χρόνου.

Όσον αφορά την εναρμόνιση των αμυντικών δαπανών ήταν λιγότερο αισιόδοξος. Η διαμόρφωση των εθνικών προϋπολογισμών υπόκειται σε ιδιαίτερες προτεραιότητες σημείωσε. Επίσης χωρίς προοπτική άμεσων και απτών λύσεων  φαίνεται, να παραμένει και το ζήτημα των επαναπατρισμών των παρανόμων μεταναστών.

Η απάντηση του Πρέσβυ στον βουλευτή παρέπεμψε σε γενικές προσπάθειες βελτίωσης του επιπέδου διαβίωσης στις χώρες προέλευσης παρά σε άμεσα μέτρα εξασφάλισης της συναίνεσης τους, ώστε να δεχθούν πίσω τους συμπατριώτες τους, που εισήλθαν παράνομα στην Ευρώπη

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν 15 Ιουλίου τρία προγράμματα για 18.000 θέσεις

@dmin

Καταστροφικός για το Βέρμιο ο Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλ. Ενέργειας 315 MW

admin

ΣΥΖΩΗ: Συγκέντρωση χρημάτων για λεωφορείο που θα μεταφέρει παιδιά με αναπηρία

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα