Δελτία Τύπου

Flyover: Αίτηση αναστολής των εργασιών κατατέθηκε στο ΣτΕ

Κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση αναστολή προόδου των εργασιών του Flyover, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σε συνέχεια των νομικών ενεργειών μας, ενημερώνουμε ότι έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η αίτηση αναστολής προόδου των εργασιών της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Fly Over).

Θυμίζουμε ότι με την κύρια αίτηση ακύρωσης του έργου, που κατατέθηκε ήδη από το Σύνδεσμο κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών στο ΣτΕ, υπερτονίζεται η ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης ήδη από την απαρχή των εργασιών.

Παράλληλα, προβάλλονται οι σοβαρές ελλείψεις της περιβαλλοντικής μελέτης, αλλά και η παντελής έλλειψη τόσο της κυκλοφοριακής μελέτης του έργου όσο και της μελέτης οδοποιίας! Εγκληματικές ελλείψεις τις οποίες συνομολογεί ανερυθρίαστα και το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με το πρόσφατο επίσημο έγγραφό του, στο οποίο «μας καθησυχάζει» με τη διαβεβαίωση ότι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Α΄ εξαμήνου του 2024! Δηλαδή αποφάσισαν ένα φαραωνικό έργο και υπέγραψαν σύμβαση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ΔΙΧΩΣ τις απαραίτητες μελέτες!

Στο μεταξύ, τα προβλήματα εντοπίζονται ήδη, πέραν της διογκωμένης κίνησης στον περιφερειακό, πλέον και στον αστικό ιστό της πόλης, στην ανυπαρξία θέσεων στάθμευσής, στα πρόστιμα που πέφτουν «βροχή» ενώ παράλληλα η τροχαία «εξυπηρετεί» την κυκλοφορία (και το έργο) ξηλώνοντας πινακίδες. Ταυτόχρονα, σημειώνονται και οι πρώτες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου σχετικά με τις απαγορεύσεις μετακίνησης και στάθμευσης εντός του κέντρου.

Τέλος, διαπιστώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η πρόσβαση στην υγεία είναι πλέον θέμα «τύχης». Κατά τα λοιπά, εμείς είμαστε οι «περίεργοι», οι «γκρινιάρηδες», οι «τα ίδια κάνατε με τον περιφερειακό»… Θα καταλάβετε πόσο δίκιο έχουμε όταν οι συνέπειες θα είναι ΟΛΕΘΡΙΕΣ και δυστυχώς ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ τόσο στο περιβάλλον όσο και στις ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Συνεχίζουμε το νόμιμο και πάνω απ’ όλα ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Εγκαίνια Γηπέδου 5Χ5 «Αλέξανδρος Βεργίνης» στο Τρίκερι

@dmin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο και στο τμήμα Εικαστικών Τεχνών Αλεξανδρούπολης-Φερών

@dmin

Σ.ΚΟΙΝ.Δ.ΑΦ: Αναγκαία η συνέχιση και ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα