Υπουργεία

Άγγιξαν τις 10.000 οι αιτήσεις για Πρότυπα – Πειραματικά

sxoleio pilaia xortiatis maketa ota24

Τις 10.000 προσέγγισαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία που θα λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά, με βάση το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Από την επόμενη σχολική χρονιά θα δοθούν 2.414 θέσεις στα Πρότυπα Σχολεία και 771 στα Πειραματικά, συνολικά 3.185 θέσεις. Η κλήρωση θα γίνει αύριο και θα μεταδοθεί απευθείας από το υπουργείο Παιδείας. Με την εντυπωσιακή αυτή ζήτηση οι γονείς στέλνουν το μήνυμα για ένα σχολείο με αξιολογημένο προσωπικό με την έννοια της καινοτομίας και του πειραματισμού.

Να σημειωθεί ότι επί ΣΥΡΙΖΑ, μετά το 2015, είχαν διαχωριστεί τα Πρότυπα από τα Πειραματικά Σχολεία, ενώ έκτοτε δεν υπήρξε αξιολόγηση του προσωπικού τους. Ωστόσο κατά την πρώτη χρονιά λειτουργίας των Προτύπων -Πειραματικών Σχολείων το 2013, μετά την θεσμοθέτησή τους το 2011 επί υπουργίας Άννας Διαμαντοπούλου, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 9.000.

Πέρυσι συνολικά 3.073 μαθητές δήλωσαν ότι επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά, για μία από τις 448 θέσεις των Πρότυπων Γυμνασίων.

Έως σήμερα λειτουργούν 24 Πειραματικά Δημοτικά, 27 Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια και 9 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια. Σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως, από το σχολικό έτος 2020-2021 θα λειτουργούν 34 Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια και 28 Πρότυπα Γυμνάσια και Λύκεια.

Δηλαδή θα αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των Προτύπων και Πειραματικών σχολείων από 60 σε 62, και θα υπάρξει εσωτερική ανακατανομή των σχολείων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η κλήρωση για την εισαγωγή μαθητών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2020-21 θα οργανωθεί ηλεκτρονικά στις 11 π.μ. στο 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών και θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Υπουργείου στο Youtube.

Η κλήρωση θα διενεργηθεί από τριμελή Επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΕΕΠΠΣ) και ένα διευθυντή Πειραματικού Σχολείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στη διαδικασία θα παρίστανται μέλη της ΕΕΠΠΣ, διευθυντές Πειραματικών Σχολείων καθώς και συμβολαιογράφος.

Μπορούν επίσης να παρίστανται οι Πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Πειραματικών Σχολείων. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης (δηλ. οι τυχαίοι αριθμοί που αποδίδονται στους υποψήφιους) θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΕΠΠΣ. Τα αποτελέσματα ανά σχολική μονάδα θα αποσταλούν από την ΕΕΠΠΣ σε κάθε σχολείο εντός της ημέρας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κορωνοϊός: Τα μέτρα της κυβέρνησης για τις άδειες γονέων με παιδιά

Ioannis Terzakis

Πλαστικά: Τέλος σε 10 είδη μιας χρήσης από 3 Ιουλίου (λίστα)

@dmin

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η καταγραφή των ζημιών στις καλλιέργειες

admin
Φόρτωση....

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα