ΔήμοιΟΤΑ

Απολύτως έτοιμα τα σχολεία του Δήμου Ιλίου

Απολύτως έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Ιλίου.

Σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια μαθητές και εκπαιδευτικούς είναι οι σχολικές μονάδες που στεγάζουν τα 31 Νηπιαγωγεία, 22 Δημοτικά, 12 Γυμνάσια και 12 Λύκεια του Δήμου Ιλίου, όπως προέκυψε ύστερα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, υπό τον Δήμαρχο Νίκο Ζενέτο, με τη συμμετοχή των αρμόδιων Αντιδημάρχων, Προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών στελεχών.

Η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε σε εκτεταμένες συντηρήσεις, εργασίες υγρομόνωσης, αποκατάστασης και ελαιοχρωματισμών όπου αυτό ήταν αναγκαίο, καθώς και σε αναβάθμιση στους χώρους υγιεινής ενώ ολοκλήρωσε τις διαγραμμίσεις στις διαβάσεις πεζών έξω από σχολικά συγκροτήματα.

Η Διεύθυνση Πρασίνου πραγματοποίησε αποψιλώσεις, κλάδεμα δέντρων και ολικούς καθαρισμούς σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους, καθώς και περιμετρικά των σχολικών κτιρίων.

Οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχαν εφοδιάσει, πριν το καλοκαίρι, τα σχολεία με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και μεγάλη ποσότητα αντισηπτικών υγρών ενώ βρίσκονται εν αναμονή για την προμήθεια με μάσκες από την πολιτεία.

Επιπλέον, ο Δήμος Ιλίου εξόπλισε όλα τα σχολεία με φορητά ανέπαφα ψηφιακά θερμόμετρα προσώπου για την καθημερινή θερμομέτρηση μαθητών και εκπαιδευτικών, με βάση το πρωτόκολλο λειτουργίας και τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Στις θέσεις τους βρίσκονται ήδη και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, πλήρους και μερικής απασχόλησης, οι οποίοι θα πραγματοποιούν συνεχείς καθαρισμούς κατά τη διάρκεια της ημερήσιας λειτουργίας των σχολείων.

Να σημειωθεί επίσης, ότι οι επαφές των Προέδρων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δημήτρη Γαλούνη και Φώτη Μαρκόπουλου, με τους Διευθυντές των σχολείων είναι αλλεπάλληλες, ώστε να τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Εργαστήκαμε πυρετωδώς, ώστε η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να γίνει με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, στο πλαίσιο των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. και της επιστημονικής κοινότητας.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει έγκαιρα ότι όλα τα σχολεία του Ιλίου θα είναι καθαρά, περιποιημένα, ασφαλή και πλήρως εφοδιασμένα με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό. Αυτή τη δύσκολη χρονιά θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας, ώστε τα παιδιά μας να έχουν το σχολικό περιβάλλον που τους αξίζει και είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στην εκπαιδευτική κοινότητα ότι επιπλέον χρειαστεί».

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Έρευνα Ερωτηματολογίου Δηλωμένων Προτιμήσεων Μεταφορικού Μέσου

@dmin

Οι δρόμοι του Κερασιού Ανθισμένες Κερασιές της Έδεσσας

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Κλιματιζόμενες αίθουσες ενόψει του καύσωνα

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα