Επικαιρότητα

Covid-19: Μετακινήσεις από Δήμο σε Δήμο και ψώνια με sms στο 13032

Από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο τα σαββατοκύριακα θα επιτρέπεται η μετακίνηση με SMS 6, μέχρι 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

Όπως υπογράμμισε η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα επιτραπεί πιλοτικά ενώ κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση κατάχρησης θα επανέλθουν οι απαγορεύσεις.

Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική, όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

SMS στο 13032 και click away ή click in shop τα ψώνια

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς το άνοιγμα των καταστημάτων ισχύει από Δευτέρα 5 Απριλίου.  Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με ραντεβού, είτε click away, είτε click in shop.

Οι προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα έχουν ως στόχο ένα καλύτερο αποτέλεσμα και υγειονομικό και κοινωνικό και οικονομικό.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι πολίτες μπορούν να κάνουν τα ψώνια με ραντεβού αφού στείλουν μήνυμα με κωδικό 6 στο 13032. Το ραντεβού τους θα διαρκεί έως τρεις ώρες και δεν πρέπει να υπάρχει πάνω από ένα άτομο σε 25 τετραγωνικά μέτρα.

«Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop.

Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση» είπε και διευκρίνισε ότι δεν ανοίγουν τα πολυκαταστήματα.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η επίσκεψη Μηταράκη στην Δομή Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Βαγιοχωρίου (φωτο)

admin

ΣτΕ: Εκτός σχολικών μονάδων τα ανεμβολίαστα παιδιά

Στο γηροκομείο Αγίου Παντελεήμονα 35 κρούσματα Κορονοϊός

Ioannis Terzakis

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα