Επικαιρότητα

Μ.Δημητρακόπουλος: Σεξ με 15χρονο όταν υπάρχει συναίνεση δεν είναι αδίκημα (Βίντεο)

Μετά το άνοιγμα του καπακιού που σκέπαζε τον βόθρο του «χλιδάτου» καλλιτεχνικού κόσμου, με την δυσωδία και τα λύματα να έχουν κατακλύσει το σύνολο της κοινωνίας, συνεχίζεται ο  ανελέητος βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με απίστευτες λεπτομέρειες της διαστροφής που εκτείνεται σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα.

Έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες ενός ξεκαθαρίσματος λογαριασμών χωρισμένοι σε κατηγόρους, η υπερασπιστές, των όποιων ανομημάτων έρχονται στην επιφάνεια μέσω των αδηφάγων ΜΜΕ, που «πουλάνε τσόντα» στον λαό, για να ξεχαστεί από τα βάσανα του εγκλεισμού του.

Καλλιτέχνες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, όλοι μαζί σε ένα ατελείωτο γαϊτανάκι καταθέτουν την “έγκριτη” άποψη τους, σε μία προσπάθεια να κλέψουν τα 15 δευτερόλεπτα της δημοσιότητας που τους ανήκει…

Υπάρχουν βέβαια και οι σοβαρές απόψεις, που πραγματικά θα έπρεπε να μας προβληματίσουν, για την ορθότητα του ποινικού κώδικα, που χρίζει αναθεώρησης, καθώς αφήνει ουσιαστικά κάποια επικίνδυνα παραθυράκια.

Μία πικρή αλήθεια έρχεται στο φως δια του στόματος του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε σε παλαιό νόμο, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ.

Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, το σεξ με 15χρονα παιδιά, όταν υπάρχει η συναίνεσή τους, δεν είναι αδίκημα, εκτός κι αν συντρέχει ειδική σχέση όπως, για παράδειγμα, αυτή μεταξύ δασκάλου – μαθητή, σοφρωνιστικού υπαλλήλου – κρατούμενου κ.ο.κ.

Οι ποινές

Όπως εξήγησε ο κ. Δημητρακόπουλος στους ανηλίκους η ποινική προστασία είναι μέχρι τα 15 χρόνια. Αν κάποιος πειράξει παιδί χωρίς τη θέλησή του μέχρι 12 ετών προβλέπονται ποινές ως 15 έτη ενώ για παιδιά από 12 ως 14 έτη ο νόμος προβλέπει κάθειρξη 10 έτη. Για κάποιον που αποπλανήσει παιδί ηλικίας από 14 ως 15 ετών προβλέπεται ποινή ως 5 χρόνια.

Ωστόσο όπως εξήγησε, ο κ. Δημητρακόπολος για περιπτώσεις από 15 ως 18χρονών υπάρχει ποινική προστασία με ειδικές, όμως, προϋποθέσεις. Πρόκειται για την λεγόμενη κατάχρηση με τα παιδιά.

Αν ο κατηγορούμενος αποδειχθεί ότι ήταν δάσκαλος του παιδιού ηλικίας 15 ως 18 ετών, αν δηλαδή ήταν καθηγητής του ή γυμναστής του, ή γιατρός και τον είχαν εμπιστευθεί οι γονείς του για να φυλάει ή να τον διδάσκει τον ανήλικο, τότε ο ενήλικας που θα πειράξει το παιδί θα πάει φυλακή μέχρι 5 χρόνια. Όταν δεν υπάρχει αυτή η σχέση δασκάλου και μαθητή, τότε η ποινική προστασία ανηλίκου είναι μέχρι 15 χρόνια.

Ναι μεν αλλά…

Κανείς δεν αφαιρεί από τον κατηγορούμενο το τεκμήριο της αθωότητας, η υπόθεση θα κριθεί από το αρμόδιο δικαστήριο.

Υπάρχει όμως και μία πλευρά την οποία κανείς δεν αναφέρει, την οποία δεν καλύπτει κανένας νόμος. Είναι η μετατροπή του βιασμού ανηλίκου σε «συναινετικό σεξ» η οποία επιτυγχάνεται μέσω εξαγοράς την σιωπής του θύματος, μέσω πιέσεων και εκβιασμού, καθώς η ηλικία του θύματος, το προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον, και ο ψυχοσωματικός του κόσμος είναι ευάλωτος και εύκολα «επιρρεπής».

Εξάλλου όπως λέει και η γνωστή ρήση «τα πάντα έχουν την τιμή τους»…

 

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Άνοιγμα σχολείων με σύσταση task force για τα κρούσματα κορονοϊού

Ioannis Terzakis

Eιδική πλατφόρμα για δειγματοληπτικά τεστ σε εκπαιδευτικούς

Έρχονται νέα μέτρα στήριξης τον Νοέμβριο

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα