Δήμοι

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Νέα συγκέντρωση κατοίκων σήμερα για το lockdown

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στις 16:00 στην πλατεία του Ευόσμου.

Μία ακόμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 16.00 κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή αυστηρότερου lockdown στη επικράτεια του Δήμου, καλώντας σε συμπαράσταση Δημότες και άλλων Δήμων.

Η διαμαρτυρία θα πραγματοποιείται, ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Επτά μέτρα που πήρε ο δήμος για να βγει σύντομα από το “βαθύ κόκκινο”:
  1. Για τις αστικές συγκοινωνίες, μετά από αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ κ. Σκόδρα, ο Οργανισμός συμφώνησε να αυξηθούν τα δρομολόγια από και προς τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, τις ώρες αιχμής κατά τις οποίες οι εργαζόμενοι πηγαίνουν στη δουλειά τους, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.
  2. Καθημερινή ενημέρωση των δημοτών, αναφορικά με την πορεία της εξέλιξης της μετάδοσης του covid-19 από την ιστοσελίδα του Δήμου www.kordelio-evosmos.gr, τον λογαριασμό του στο Facebook: ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΣ και από τα ΜΜΕ
  3. Συντονισμός τήρησης μέτρων- ενημέρωση πολιτών με την υποστήριξη της Δημοτικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Αστυνομίας με υπεύθυνη την αντιδήμαρχο Μ. Γαβαλά.
  4. Άμεση ανακοίνωση των σημείων και του χρόνου διεξαγωγής των δωρεάν rapid τεστ που θα διενεργεί ο ΕΟΔΥ στην περιοχή από την ιστοσελίδα του Δήμου και το facebook
  5. Διεξαγωγή rapid τεστ καθ΄ όλη τη διάρκεια του lockdown, με υπεύθυνο οργάνωσης τον πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γ. Σταυρίδη.
  6. Δημιουργία κλιμακίων από δημοτικούς αστυνόμους και δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι θα συμβουλεύουν τους Δημότες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας, σε κοινόχρηστους χώρους ( πάρκα, πλατείες, οδός Τρίτση κλπ) προς αποφυγή μετάδοσης της πανδημίας.
  7. Επαναλαμβανόμενες συστάσεις προς τους Διευθυντές των Τραπεζών και των super market να μεριμνούν για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας με πρώτο την απόσταση και δεύτερο τον αριθμό των εξυπηρετούμενων πολιτών, τόσο εντός όσο και εκτός των καταστημάτων τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δήμος Λαγκαδά: Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Λαγκαδά

@dmin

Δήμος Αριστοτέλη: Καταδίκη στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για ρύπανση με αρσενικό

@dmin

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Δημιουργεί Μητρώο Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών

@dmin

Γράψτε ένα σχόλιο

* Με τη χρήση αυτής της φόρμας συμφωνείτε με την αποθήκευση και το χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα